( oude foto; bij de opfokker in de stal (2016); deze hennen kwamen eind januari naar ons)

Als er een wisseling optreedt van “oude” en “jonge” hennen is het belangrijk dat we de mest uit de stal halen. De turfmatjes uit de nesten halen en reinigen. De waterleidingen goed doorspoelen etc.
Controle van de trappen voor de kippen die van de bovenste etage naar de onderste etage lopen, voor de dagelijkse weidegang van 10:00 tot zonsondergang. De weide netjes maken.
Kortom werk genoeg voor ons als we geen eitjes hoeven te rapen. De eerste weken als de kippen er zijn leggen ze nagenoeg nog geen eieren. Dan moeten we ze goed leren de stok opgaan en dan als de eerste eitjes komen deze netjes in de nesten leggen, zodat ze het juiste gedrag kopiëren. Binnen een week of 3 na de eerste “pulle” eikes legt bijna iedere hen een ei. Dat gaat dan weer in rap tempo.
Zoals je een puppy dat leert, maar dan nu een groter nest! Alle begin is moeilijk maar eenmaal geleerd is het werken met fijne kippen. 

*2018* Flyer_leegstand_2018

( oude foto; bij de opfokker in de stal (2016); deze hennen kwamen eind januari naar ons) Als er een wisseling optreedt van “oude” en “jonge” hennen is het belangrijk dat we de mest uit de stal halen. De turfmatjes uit de nesten halen en reinigen. De waterleidingen goed doorspoelen etc.Controle van de trappen voor […]
Adres
Home » Blog » Wat doen wij als we geen kippen hebben