En toen belde de Limburger…..

Met de vraag hoe zie ik nog de toekomst nadat we hadden uitgelegd dat er geld inderdaad nu bij moest vanwege hoge voerkosten. “Shocking business” noem ik t maar steeds. Boeren is geen baan maar een leven. Veel risico’s, hard werken, geen weekendjes weg, een mooie natuurlijke werkomgeving en hopelijk een goede boterham verdienen. Het kan gebeuren en t kan zomaar eindigen….Shocking business”

Veel mensen zeggen vraag en aanbod heeft de boer niet goed afgestemd. Een gedeelte is waar maar net zoals zorg en veiligheid moet je hier toch overcapaciteit hebben én WAARDERING. Financieel en moreel. Laat beide ontbreken bij t vak boer. Bij de eigen handel is dat wel aanwezig en dat is zo dankbaar. Echter we hebben elkaar allemaal nodig en niet iedereen kan shoppen bij de boer of ambachtelijke winkels. Dat je maar 1 keer oogst én dat de kip bijna een half jaar oud is voordat ze überhaupt 1 ei per dag maximaal gaat leggen….. het zou op school meer aandacht moeten krijgen. Zaaien en oogsten…..best belangrijk!

De supermarkten zijn daarentegen zo ver weg van t belang van voedselzekerheid dat de waardering hier mist. Ze zouden de boer moeten sponseren ipv formule 1…. Massa is kassa….Natuurlijk doet de boer ook hierin mee om een boterham te verdienen en zo creëren we de huidige landbouw. Betaal en waardeer voedsel is de oplossing voor iedereen. Kijk lokaal want dan ontstaan verbindingen van boer tot burger en verwerker tot consument.

Betaal en waardeer

Koop lokaal en leg…. en laat verbindingen ontstaan

Het zou mooi zijn als iedereen tot dit inzicht komt want dan kunnen investeringen gedaan worden bij de bron: de boer, hun omgeving, hun afnemers en verwerkers.

Van Limburgse bron, bodem en boer voor burgers en buurt. Kortom bloeiendeboerenbuurt op een #farmfriendly wijze. ..

En toen belde de Limburger….. Met de vraag hoe zie ik nog de toekomst nadat we hadden uitgelegd dat er geld inderdaad nu bij moest vanwege hoge voerkosten. “Shocking business” noem ik t maar steeds. Boeren is geen baan maar een leven. Veel risico’s, hard werken, geen weekendjes weg, een mooie natuurlijke werkomgeving en hopelijk […]
Adres
Home » Blog » Voedselzekerheid