Benodigdheden per 2 staven

  • 2 mergellandeieieren voor in de saucijs
  • 250 gram rundergehakt
  • 250 gram half om half gehakt
  • 100 gram groente: fijngesneden prei, bosuitje, en paprika. 
  • 100 gram soezendeeg (meng dit door het gehakt. Klinkt raar, maar probeer het uit!)
  • 75 gram paneermeel
  • 1 verpakking bladerdeeg ( tante Fanny) of diepvriesverpakking (maar deze laatste is minder lekker)
  • 2 eetlepels ketjap
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 2 eetlepels mosterd
  • 1 afgestreken theelepel zout
  • 1 eitje om de bovenkant van de staven in te smeren


Bereiding;

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak het soezendeeg (1/3 deel van dit recept) en laat dit afkoelen. Bladerdeeg van tante Fanny is 40 x 24 cm. Snij het in de lengte in twee delen. Hiervan kun je 2 lange gehakt-staven maken. Je kunt met diepvries bladerdeeg dit ook namaken.
  2. Meng de ingrediënten voor het gehakt in een kom.
  3. Leg een kant van het bladerdeeg over de vulling. Smeer wat gekluts ei over de rand. Rol de andere kant van het bladerdeeg over het gehakt over het uiteinde van het bladerdeeg. Het ei lijmt de boel straks aan elkaar. 
  4. Draai de staaf om. De bovenkant wordt nu de onderkant. Vouw de uiteinden  naar binnen. Smeer de bovenkant van de saucijzenstaaf in met wat ei.
  5. Maak op dezelfde manier de tweede gehaktstaaf. 
  6. Bak de saucijzenstaaf in ca 22-27 minuten mooi goudbruin in de oven.

Het recept komt van CarolaBaktZoethoudertjes.nl. Kijk hier eens voor andere lekkere gerechten!

Adres
Home » Blog » Saucijzenstaaf…mmmm