Ingrediënten

250 g

rabarber

225 g

kristalsuiker

3

mergellandeitjes

50 g

boter

50 g

maïzena, gezeefd

125 g

zelfrijzende bloem, gezeefd

3 el

melk

extra:

keukenrobot / springvorm

Was de rabarber en snijd in blokjes.

Meng 125 g suiker met twee eierdooiers in de keukenrobot (houd de eiwitten apart). Voeg de boter en 1 heel ei toe. Meng de bloem en maïzena erdoor. Doe als allerlaatste de melk erbij en klop nog eens goed door.

Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een springvorm in en bestuif met bloem. Schep het deeg in de vorm en leg hierop de stukjes rabarber. Bak 40 minuten.

Werk af:

Klop het eiwit stijf. Blijf kloppen en voeg beetje bij beetje de rest van de suiker toe. Haal de rand van de springvorm en verdeel het eiwitmengsel over de taart. Zet nog 10 minuten terug in de oven tot het eiwit een mooi goudgeel laagje heeft.

Vlaanderen Kookt – Rabarbertaart

Adres
Home » Blog » Rabarbertaart met meringue