Maas en Mergelland ” Uit 2017″

Het vervolg op een eerder interview juni 2017…Met dank voor hun oprechte interesse en mooie interviews van  Jo en Marga en andere vrijwilligers van Maas en Mergelland:)


Op 8 december 2017 kwam er weer vogelgriep in Nederland door de wilde vogeltrek langs en besmette eenden op een commercieel eendenbedrijf en kippen van een kinderboerderij. Sinds die tijd is er helaas weer ophokplicht in Nederland en wederom een bezoekersverbod. ( update januari 2018).

Voor ons bedrijf betekent dit weer dat u geen kippen ziet, en dat wij ze afleiden en vermaken met pakken stro in de stal. Hoewel de kippen iedere dag voor het luik zitten en de buizerds buiten iedere dag in de Mc Chicken drive wachten lukt het vermaak aardig.

Op een droge dag is het jammer dat ze niet buiten kunnen scharrelen. Helaas staat de grenspaal te ver en moeten we Nederlandse regels naleven, maar beter voorkomen dan een uitbraak. We denken dat deze situatie in februari ook nog voort duurt. Alle biologische en vrije uitloop bedrijven die commercieel kippen houden ( meer dan 250 stuks) dienen deze maatregelingen van het ministerie op te volgen.