Kwaliteit en Certificering

We hebben verschillende keurmerken/lidmaatschappen waar we aan deelnemen.

Daarnaast gebruiken we géén antibiotica, géén fipronil , gentech-vrij of andere chemische stoffen om bv vogelmijt te bestrijden. Daarvoor hebben we sinds 2006 een biologische bestrijdingsmethode; met een roofmijt!
Het zelfde principe als een lieveheersbeestje een bladluis eet.Onze eiercodes zijn 1-NL-4366101 en 2-NL 4366102

Lees hier meer over de keurmerken of lidmaatschappen

GMO-vrij

vríj van genetisch gemanipuleerd voer! Vlog-Certificaat; Verband Lebensmittel Ohne Gentechnik

Zie ook http://www.ohnegentechnik.org/

download

KAT

KAT

KAT is in 1995 als organisatie van openbaar belang opgericht en is tegenwoordig de belangrijkste controle-instantie voor eieren uit alternatieve houderijsystemen in Duitsland en de omliggende EU-landen

download

IKB Ei

IKB Ei

Het Nederlandse bedrijfsleven in de veehouderij heeft Integrale Keten Beheersingssystemen (IKB) ontwikkeld om garanties te kunnen geven over onder meer de kwaliteit en herkomst van vee, vlees en eieren.

download

SecureEgg

SecureEgg

Een kEi goed initiatief uit Midden-Limburg om een nog betere gezamenlijke beheersing van de voedselveiligheid in dit geval het ei én de kip vanuit de legpluimveehouders zelf. Het plan is nu midden 2018 nog in ontwikkeling maar we staan alvast op scherp om u het gezondste in originele verpakking te kunnen bieden. Bent u zelf pluimveehouder dan meld u hier aan.

download

Blij met een ei

Blij met een ei

De Stichting Blij met een Ei geeft voorlichting over de legpluimveehouderij in Nederland en stimuleert de dialoog tussen producent en consument. Het doel van de Stichting is de bevordering van een duurzame en economisch sterke legpluimveesector, gebaseerd op de wensen uit de maatschappij. Alle voorlichtende activiteiten van de Stichting Blij met een Ei worden uitgevoerd door enthousiaste legpluimveehouders en andere vrijwilligers.

download

mmmEggies

mmmEggies

Eipromotie powered with girlpower. Zij aan zij samen sterk voor het Nederlandse ei!

In het ei waren de mmmEggies een 5-tal legpluimveehoudsters Maartje Gussinklo (Eibergen), Vera Lardinois (Eckelrade), Rianne Bens (Haps), Marieke Claessens (Hegelsom) en Marian Claessens-Jenniskens (Ysselsteyn) die samen met Alex Janssen (Vepymo), Helga Oldenhave (Agrio) en Monique van Loon (AgriContent) tijdens het Symposium Hogere Pluimveegezondheid Leg op 15 mei 2014 in Eersel hun passie en enthousiasme hebben gebundeld om het Nederlandse ei en de legpluimveesector met girlpower te promoten.

Eenmaal uit het ei is onze missie om met girlpower een actieve, open eerlijke bijdrage te leveren aan het imago van het Nederlandse ei als gezond product en het imago van de Nederlandse voedselproducent.
De visie is dat het ei voeding is van hoge waarde, die bijdraagt aan een gezond leven van mensen en op verantwoorde wijze geproduceerd wordt.
De gehanteerde strategie is om met girlpower – in samenwerking met Blij met een Ei en andere partijen – actief, open en transparant te communiceren over het Nederlandse ei en de Nederlandse legpluimveehouderij.

download

.