Kwaliteit en Certificering

We hebben verschillende keurmerken/lidmaatschappen waar we aan deelnemen.

Daarnaast gebruiken we géén antibiotica, géén fipronil , gentech-vrij of andere chemische stoffen om bv vogelmijt te bestrijden. Daarvoor hebben we sinds 2006 een biologische bestrijdingsmethode; met een roofmijt!
Het zelfde principe als een lieveheersbeestje een bladluis eet.

Onze eiercodes zijn 1-NL-4366101. In tijden van ophokplicht zijn we na een bepaalde periode verplicht om te stempelen met code 2-NL 4366101; onze kippen in de stal met overdekte uitloop. Een door de overheid opgelegd gebod om de kippen binnen te. houden in de stal vanwege vogelgriep dreiging

Lees hier meer over de keurmerken of lidmaatschappen

GMO-vrij

GMO-vrij

vríj van genetisch gemanipuleerd voer! Vlog-Certificaat; Verband Lebensmittel Ohne Gentechnik

Zie ook http://www.ohnegentechnik.org/

download

Hanen & Hennen; OKT

Hanen & Hennen; OKT

OKT Keurmerk; Als je kippen zegt zeg je ook hanen. De kip is voor het ei en de haan wordt natuurlijk ook geboren. Onze hanen worden op een andere boerderij grootgebracht. Dit is niet een dubbel doel maar zelfs een 3 dubbel doel. De haan voor het vlees, de kip voor het ei en de uitgelegde kip voor de soep.

KAT

KAT

KAT is in 1995 als organisatie van openbaar belang opgericht en is tegenwoordig de belangrijkste controle-instantie voor eieren uit alternatieve houderijsystemen in Duitsland en de omliggende EU-landen

download

IKB Ei

IKB Ei

Het Nederlandse bedrijfsleven in de veehouderij heeft Integrale Keten Beheersingssystemen (IKB) ontwikkeld om garanties te kunnen geven over onder meer de kwaliteit en herkomst van vee, vlees en eieren.

download

Blij met een ei

Blij met een ei

De Stichting Blij met een Ei geeft voorlichting over de legpluimveehouderij in Nederland en stimuleert de dialoog tussen producent en consument. Het doel van de Stichting is de bevordering van een duurzame en economisch sterke legpluimveesector, gebaseerd op de wensen uit de maatschappij. Alle voorlichtende activiteiten van de Stichting Blij met een Ei worden uitgevoerd door enthousiaste legpluimveehouders en andere vrijwilligers.

download

Findfarm

Findfarm

Vanuit de boerenprotesten en ook corona zijn veel verbindende initiatieven ontstaan. Wij fietsen voor ons ei. o.a. voor het kankerfonds, maar ook voor Blij met een EI.
Een van de overkoepelende sites willen we hier toch even benoemen;
landelijk voor alle boeren: www.findfarm.nl en www.lekkerderbijdeboer.nl www.lekkerder.nl www.hetkraampje.nl

plaatselijk doen we mee met met fruit erop uit (MFEU) en boeren en buren

download

mmmEggies

mmmEggies

Eipromotie powered with girlpower. Zij aan zij samen sterk voor het Nederlandse ei!

In het ei waren de mmmEggies een 5-tal legpluimveehoudsters Maartje Gussinklo (Eibergen), Vera Lardinois (Eckelrade), Rianne Bens (Haps), Marieke Claessens (Hegelsom) en Marian Claessens-Jenniskens (Ysselsteyn) die samen met Alex Janssen (Vepymo), Helga Oldenhave (Agrio) en Monique van Loon (AgriContent) tijdens het Symposium Hogere Pluimveegezondheid Leg op 15 mei 2014 in Eersel hun passie en enthousiasme hebben gebundeld om het Nederlandse ei en de legpluimveesector met girlpower te promoten.

Eenmaal uit het ei is onze missie om met girlpower een actieve, open eerlijke bijdrage te leveren aan het imago van het Nederlandse ei als gezond product en het imago van de Nederlandse voedselproducent.
De visie is dat het ei voeding is van hoge waarde, die bijdraagt aan een gezond leven van mensen en op verantwoorde wijze geproduceerd wordt.
De gehanteerde strategie is om met girlpower – in samenwerking met Blij met een Ei en andere partijen – actief, open en transparant te communiceren over het Nederlandse ei en de Nederlandse legpluimveehouderij.

download

.