Ingrediënten
375 gram kristalsuiker 375 gram kokosrasp 1 sinaasappel (rasp) scheutje Malibu likeur 5 eieren 1,50 eidooier 250 gram pure chocolade druppels

Bereiding: Verwarm de oven voor op 180 ºC. Meng de suiker, kokosrasp, rasp van de sinaasappel, de Malibu, de eieren en eidooier door elkaar. Schep er met een ijsschep gelijke bollen van en druk lichtjes aan tot een koek op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koekjes in de oven in circa 10 minuten goudbruin en gaar met behulp van een beetje stoom. Laat de koeken goed afkoelen. Smelt de chocolade au bain-marie tot 40 ºC en schenk twee derde uit op een marmeren plaat. Strijk de chocolade met een deegkrabbertje door elkaar tot hij circa 26 ºC is. Schep de afgekoelde chocolade door de resterende chocolade en meng goed en snel door elkaar. Dompel de onderkant van de koeken in de chocolade en laat uitharden op bakpapier.

Adres
Home » Blog » Kokoskoeken