Kokos-pindarijst met Chinese kool en omelet…deze was echt lekker

Ingrediënten voor 4 personen

  • 3/4 Rode peper
  • 335 gr Basmatirijst
  • 3/4 Gember
  • 600 gr chinese kool
  • 300 gr Choisam
  • 5 Verse koriander(takjes)
  • 50 gr Pinda’s
  • 8 mergellandeieren
  • flinke scheut Sojasaus
  • 25 gram Kokosrasp
  • scheutje Melk
  • 2 eetlepels Zonnebloemolie
  • 2 eetlepels Roomboter
  • Peper & zout naar smaak
      Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook
    de basmatirijst, afgedekt, 9 – 10 minuten. Giet indien nodig af en laat zonder deksel uitstomen
    Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de rode peper, schil de gember en snijd beide fijn. Snijd de Chinese kool klein. Verwijder de steelaanzet van de choisam en snijd klein. Snijd of hak de koriander klein en hak de pinda’s grof.
    Kluts de eieren met een scheutje melk in een kom met peper en zout. Verhit de helft van de zonnebloemolie in een koekenpan en bak per persoon 1 omelet. Haal uit de pan en houd warm tussen 2 borden.
    Verhit de overige zonnebloemolie in een wok of hapjespan en roerbak de helft van de rode peper, de gember, Chinese kool en sojasaus 4 minuten op hoog vuur. Voeg de choisam toe en roerbak nog 2 minuten.
      Smelt de roomboter in een andere wok of hapjespan op middelmatig vuur en bak de kokosrasp, pinda’s en overige rode peper 1 minuut.
    Voeg de gekookte basmatirijst toe en roerbak 2 minuten op hoog vuur.
    Leg op elk bord een omelet, schep de groenten erover en vouw de omelet dubbel. Serveer met de kokos-pindarijst. Garneer het gerecht met de koriander.

Tip! Liever aan de slag met een pannetje minder? Bak dan de omelet in dezelfde wok of hapjespan waarin je de Chinese kool en choisam bakt. Scheelt weer wat afwas!

hello fresh met omelet
hello fresh met omelet

hello fresh met omelet2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.