geluk zit in kleine dingen | huppelen | goede voornemens

Huppelpad 🌸🌻🥀 is open🎉

Tussen hamelsbachweg en hondsberggrub loopt het pad (3e foto; dikke witte streep) Veel plezier!!

Wat wij wensen

We zijn voornemens ( zomer 2022) een huppelpad te maken met aan weerszijden bloemen en onderaan het pad een bankje. Het wandelpad is tijdelijk van aard en alléén voor de wandelaar; huppelend, slenterend of sprintend. Verboden voor fietsers, paardjes en loslopende hondjes. Honden aan de lijn zijn prima. We hopen op veel huppelende blije mensen, jong en oud #huppelenmetmmmEi #huppelpad

Bloemen verbinden

De geur en de kleur van de bloemen; voor het oog van de mens, de zaadjes voor de vogels; de nectar voor de insecten. De boer voor de buur, en de burger voor de boer en omgekeerd. #verbinden

Hoe kun je doneren

Koop een tray (30), pak je doosjes zelf in en stop het in een afgesloten vakje. Zijn 30 eitjes teveel maar wil je toch doneren; vul het lege eierdoosje met een muntstuk en wij zorgen ervoor dat het in de pot komt voor het pad.

Onze zonnebloemen 2020 Foto Paul & Ank

Goede doelen

We gaan de goede doelen opbrengst van de trays in 2022 vereenvoudigen.  

  • Het insectenhotel wordt huppelpad. De pot is al besteed aan 2 hotels. Als de bloemen van het pad bloeien plaatsen we nog 1 hotel. 
  • De voedselbank donatie, 1000 eieren per 2 weken, gaat door echter de extra aanvulling willen we graag gebruiken voor de voedselbank van de insecten; het huppelpad. 
  • KWF blijft wel bestaan; de ruime 1000, blijft in de pot echter de lege trays in de gesloten vakken van de automaat worden nu automatisch toegewezen aan ons huppelpad. 

Einde van het pad

Een dartelend konijn of ree…een mens…en t mag…alleen huppelend…in ieder geval te voet.

Als we zien dat er te weinig gehuppeld wordt, heffen we het pad op. en wordt alles neergeknuppeld…nou ja opgeheven dus.

Passie voor passie

Huppelend door het leven

Van zonnebloemen en een bloemenstrook in de tarwe naar een huppelpad. Tja hoe kom je op het idee 🙂 huppelen met een ei…… huppelen met mmmei

Onze Bloemenstrook 2020. Foto: Sanne Creuels Photography

Vergeten te zaaien

Door een foutje tijdens het zaaien van de tarwe ontstond in 2020 het idee om niet opnieuw tarwe te zaaien maar een bloemenveld erin te zaaien. Het resultaat was supersjiek. Geen gewas, dat we normaal als boer verbouwen maar bloemen. Gewoon voor de mens, de bij en de vogel. We hebben veel onkruid moeten wieden echter het voelde ontzettend rijk om er ook doorheen te dartelen. Al ben je 50! Dus voor herhaling vatbaar!

Activiteit op de akker 

Het veld, de akker, het bouwland is bedoeld en gekocht om een teelt groot te brengen. Eenmaal per jaar zaaien we, nadat we de bodem verrijkt hebben met kippenmest en natuurcompost, een gewas. Tarwe, mais, spelt, bieten, bonen.  De oogst wordt verkocht en zo hebben we beleg op onze boterham naast ons ei.  De zonnebloemen op ons andere veld waren een proefteelt en gewoon voor de leuk  

En ander veld van ons met gras wordt sporadisch gebruikt door wild kampeerders of als uitloopweide van de hond. Daar worden we niet blij van . Het veld, de akker, is net een grote moestuin. Het veld, gewoon gekocht met een hypotheek is onze eigendom en voor ons als boer een bedrijfshulpmiddel. Je verzorgt de bodem, zaait en oogst. Als mensen door wei of akker lopen of zelfs gewassen zich toe eigenen; het went nooit. Heb respect voor eigendom. Begrip voor een opmerking is er soms niet. Crossen op eigen land wordt gepubliceerd als eerste zwarte cross. Ik hoop stiekem op editie 2 en 3. Het was puur fun. Maar alle gekheid op een stok. Wij duiken ook niet ergens achterom in een zwembad op een bloedhete dag omdat het zo heet is. Ook plukken we geen bloemen bij de buren omdat het toch binnenkort gaat vriezen. Aafblieve zeggen we dan. Maar terecht ,we hebben veel grond. Dat moet iets opbrengen, want voor niets schijnt de zon. Een zonne-akker zien we niet zitten, wel een zonnige akker met een gewas naar keuze van ons en een rijke bloemenstrook. De gewassen rouleren altijd in ons bouwplan, zodat de grond niet uitgeput raakt.

Onze Akkerrand 2020 Foto Colorful_kimmes

Door de eiverkoop raken we steeds met meer mensen en wensen in aanraking. Biodiversiteit, verbinden en t milieu hopen we met deze wens weer op te krikken. Het geluk zit hem vaak in kleine dingen. De boer is niet vaak op vakantie dus de activiteit vindt plaats rondom zijn boerderij. In ons geval Eckelrade. We hopen op uw steun. Wij gaan er in ieder geval voor dit jaar. De beste wensen nogmaals voor 2022. Gezondheid kun je niet kiezen. Geluk zoeken en weerstand behouden wel. Middels de verkoop van onze eitjes, de soepkippen en de gewassen hopen we op een langdurige relatie met ons land met ieder jaar mooiere ingevulde wensen. 

We hebben inmiddels een plannetje voor de bank: https://www.plasma-wereld.nl oet Ikkelder kwam samen met een broedsel van ons tot een leuk idee. Wordt vervolgd.

geluk zit in kleine dingen | huppelen | goede voornemens Huppelpad 🌸🌻🥀 is open🎉 Tussen hamelsbachweg en hondsberggrub loopt het pad (3e foto; dikke witte streep) Veel plezier!! Wat wij […]

WordPress databasefout: [MySQL server has gone away]
set session wait_timeout=300