Soms is een gekookt ei niet te pellen

Natuurlijk kun je het oplossen door het ei uit te lepelen, maar als je nette plakjes nodig hebt òf voor paaseieren òf een salade dan heb je natuurlijk mooie en hele eieren nodig. Lees hier de tip!

VERS OF NIET VERS

Het niet of wel kunnen pellen komt door de leeftijd van de eieren. Verse eieren pellen slecht. Pas na  5 a 10 dagen zal je merken dat het ei beter is te pellen. Onze eieren in de eierenautomaat zijn altijd echt kakelvers! Dus te vers om te pellen. Dus neem een eitje meer mee en zet er altijd een paar aan de kant. NB een kakelvers ei is natuurlijk perfect voor te POCHEREN, SPIEGELEI, EIWIT SCHEIDEN ETC.

Simpel gezegd; Hou “ouder” het ei; hoe meer “plaats” tussen de schaal en het ei. Bij verse eieren zit het eiwit dicht tegen het vliesje en het vliesje zit nog dicht tegen de schaal aan. Als je de eieren in de koelkast bewaard duurt het nog wat langer. Dus voor Pasen en andere hele gekookte pelbare eieren geven wij de tip van 14 dagen “oude” eieren.