Mergellandeieren zijn vrij van antibiotica, ,coccidiostaticaj, fipronil.  Onze kippen hebben 365 dagen per jaar vrije uitloop of overdekte uitloop. Ze pikken met onbehandelde snavels naast het gras uit de wei in het Mergelland een veelzijdig voer van granen en mais. Non-GMO voer. Samen met de gegarandeerde versheid, zet u een gezond, verantwoord streekproduct op tafel.

Wil je nog meer weten over hennen, eieren of ons bedrijf neem dan gerust contact met ons op, of loop eens langs. Het Savelsbos is binnen handbereik. In de achtertuin de Amerikaanse begraafplaats van Margraten. Daartussenin liggen onze akkers waar wij o.a. tarwe, mais en suikerbieten telen.

In totaal zijn er max 18.000 kippen in en rondom ons bedrijf. Het verblijf van de hennen is ontworpen met het oog op een diervriendelijke houderij. De dames kunnen stofbaden en scharrelen zowel in de stal, in de veranda’s en in de wei voor onze vrije uitloop. Na het leggen van het eitjes gaan de luiken van de stal open en scharrelen zij in de overdekte uitloop of vrij in de wei. Zij hebben volop ruimte en een natuurlijk dag- en nachtritme.

De kippen leggen s’ochtends hun ei binnen in de stal in het legnest. Het legnest bestaat uit een hellende bodem van grofmateriaal ( soort grasmatje/ turfmatje). Het ei rolt vanuit het legnest op een verzamelband die achter de legnesten zit. Via deze eierverzamelband komen de eieren naar voren en lopen dan op de band naar de eiersorteerruimte. Hier rollen ze op de sorteermachine. De eieren worden hier gesorteerd: De eieren met een mest of een breuk worden hier uitgehaald. De goede eieren rollen vervolgens in rijen van zes door de machine en worden geprint met ene uniek nummer en dan in de eiertrays gezet.  Aan de hand van dit stempel dat voor elk legbedrijf en houderij uniek is kunt u dus altijd zien op welk bedrijf en stal het ei is gelegd.

Onze eieren worden verkocht onder het vrije uitloop keurmerk. Dit geeft de consument de garantie dat de eieren afkomstig zijn van kippen die diervriendelijk zijn gehuisvest. De kippen eten zuiver plantaardig GMO-vrij voer. Ook gebruiken wij géén antibiotica.

De trays met eieren worden vervolgens op pallets geplaatst.

Een groot deel van onze eieren verkopen we aan de handelaar. De eieren worden 2 keer per week opgehaald. Die sorteert de eieren op zijn pakstation op grootte en evt nog op kwaliteit en verpakt de eieren in doosjes van 10 of 6. Daarna gaan ze naar de supermarkt.

Een klein gedeelte van de eieren verkopen wij  in onze automaat. Een streekproduct rechtstreeks van de eierboer. U kunt de kippen zien lopen in de  uitloopweide achter ons bedrijf, of in kleine wei bij de automaat of via de kipcam als er geen ophokplicht vanuit de overheid is.

De eieren in onze automaat zijn altijd dagvers, hierdoor kunt u ze langer bewaren dan eieren uit de supermarkt! 

Wanneer u vragen heeft over onze eieren of ons bedrijf kunt u ons altijd bereiken via Facebook, telefoon, email .

Wij telen zelf tarwe en mais op de kalkrijke zuid-limburgse lössgronden, in het mergelland. Het voer wordt door een moderne stalcomputer en installatie meerdere malen per dag verstrekt. Daarnaast geven wij onze hennen ook de stelen van de tarwe: het stro.

Sinds de start van ons bedrijf, december 2004, voldoen wij aan de eisen opgelegd door het productschap van Pluimvee & Eieren voor de scharrelhennenhouderij. Daarnaast voldoen wij aan de strengere duitse eisen middels het kwaliteitssysteem genaamd KAT (via deze website kunt u o.a. de eicode opzoeken en andere leuke weetjes) en het nederlandse kwaliteitssysteem IKB(integrale keten beheersing). Het voer dat onze hennen krijgen is vríj van genetisch gemanipuleerde bestanddelen (VLOG-gecertificeerd). Onze hennen hebben ook broertjes; de hanen. Die worden ook grootgebracht; OKT heet dit.

Sinds 2010 voorzien wij het onderkomen van de dames van onze eigen opgewekte electriciteit middels zonnepanelen. Wij streven naar een 100% opwekking. (momenteel meer dan 65 %). Mergellandeieren hebben dus een zeer laag energieverbruik! Eierdozen worden meerdere malen hergebruikt.

Sinds 2015 is onze gehele verlichting vervangen door energie zuinige ledverlichting.

Al u voor lokaal kiest; weet u wat u eet en houdt u uw voetafdruk klein!!( Wij hanteren de kringloop; eigen tarwe en maïs-teelt en de mest als voedingsstof op onze eigen akkers in het mergelland en op het dak ligt een zonnepaneleninstallatie)

Productie in eigen land = beheren! Eieren koop je bij de boer.

kijk hier voor onze kwaliteiten

WordPress databasefout: [MySQL server has gone away]
set session wait_timeout=300