Het ei; het meest veelzijdige ingrediënt in de keuken volgens chefkok Huub Oudshoorn!

27 juni hebben we onder een stralende zon genoten  van een heerlijk bakkie koffie tijdens onze eerste mmmEggie dag met een petit fours geheel in mmmEggie stijl met op de achtergrond de kippenstal.

Top kok Huub Oudshoorn arriveerde en nam ons mee in zijn verhaal over het ei. Wat een passie.

Geen keuken ter wereld dat geen ei heeft. Je kan het eiwit gebruiken, het eigeel, heel ei. Eiwit stolt bij 67 graden en het eigeel bij 80 graden. Zo kun je een zacht gekookt eitje dus maken. Het verschil zit hem in de kerntemperatuur en de verschillende segmenten in het ei.

Het ei is voor zoetigheden maar ook voor hartige hapjes.

Volgens Huub Oudshoorn herken je de vakman aan het spiegelei. Het spiegelt echt! “Mijn helaas wijlen vriend Cas Spijkers zei dat je aan een gebakken ei kon zien of de kok zijn vak verstond”, aldus Huub Oudshoorn.

Een Liaison bereiden om een soep nog mooier en gladder te krijgen vergt een eitje. Of het een eitje is weet ik niet. Moet ik nog doen. Het Eiwit klaart je bouillon!

Het ei is voor “TOUT LE MONDE”

Het ei is vanwege zijn hoge voedingswaarde de start van de duursporter Nelli Cooman en heden ten dage Tom dumoulin; onze eigen maastrichtse wielrenner. Laatst verscheen dit artikel!

Het ei is ook een teken van vruchtbaarheid enzowel in het buitenland bestaat ook in Nederland de wereldmeidag. Daar horen jullie meer over na de hitte.

Je kan verven met het ei door de tempera techniek!!

In ieder geval bracht Huub Oudshoorn aan het ei en de mmmEggies een ode en had bedacht dat elke mmmEggie recht had op haar eigen schnitzel met ei.

Dus ging Huub in de keuken aan de slag en wij mmmEggies kakelde onder tussen gezellig met elkaar onder het genot van een heerlijk wijntje.

Huub had Nederland verdeeld in diverse streken waar mmmEggies hun kippen houden.Op het menu stond kalfs schnitzel, krieltjes,Limburgse asperges met een heerlijk ei op verschillende wijze bereid. Van gepocheerd tot spiegelei tot een omelet rol enz. JAMMIE!

Daarna was het tijd om even aan de hand van een foto presentatie terug te blikken op het afgelopen jaar. WAUW we hebben onze slogan werkelijk uitgedragen “Met girlpower zij aan zij voor het Nederlandse ei”Tot slot kregen alle mmmEggies het gesigneerde boekje van Huub Around the World in 80 Eggs en van onze “Haan Alex” een fantastisch gedicht.

Wij hebben genoten van een FANTASTISCHE mmmEggiedag! Nu de passie delen voor dit veelzijdige ingrediënt waarbij wij aan de wieg staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.