Foto’s

2003

2003

in 2003 hebben wij deze locatie in Eckelrade (Ikkelder), in het mergelland, gekocht.

Op deze locatie stond een varkensstal met een laagstam-boomgaard. De varkensstal is omgebouwd tot ons huidige eierlokaal. De boomgaard heeft plaats gemaakt voor akkerbouw waarop wij onze eigen tarwe telen en ons huis hebben gebouwd. Wij zijn dus de buren van de 18.000 dames die in onze scharrelstal rondscharrelen. Als u ons bezoekt kunt u de nieuwsgierigheid van de dames direct waarnemen!

2004

2004

in 2004 hebben we een compleet nieuwe start.

Beide, helemaal nieuw in deze wereld, zijn begonnen met het nastreven van onze droom. Het zou een scharrelstal worden met een toevoeging in het dagverblijf. De natuurlijke behoefte van de kip zoals scharrelen en stofbaden kan bij ons zowel in de stal als in de veranda. Een toevoeging voor het welzijn van de scharrelkip en toch voedselveilig voor het ei en de kip.

2005

2005

Onze gezin verhuist tijdelijk naar een keet.

De bouw van ons huis mocht pas later van start gaan. Tot die tijd zochten wij ons onderkomen in deze bourgondische keet

2006

2006

Even een terugblik naar 2004.

Onder het motto: “alle gekheid op een stok, Guus & Vera vertrekken naar het kippenhok.” Verkleed als kip, onze kinderen nog klein scharrelden we feestelijk samen in Hunsel met onze vriendengroep ter afscheid van deze gekken :))

2007

2007

Medio 2007 is ons huis klaar.

De kids moeten even wennen aan ieder een eigen kamer. Wij zijn zo gewend!

2009

2009

Kids verkoop

Het eerste zakcentje wordt verdiend..een lange zit voor een paar doosjes…maar wie het kleine niet eert…

2010

2010

Bouw van de nieuwe loods met zonnepanelen erop.

De loods herbergt o.a. de mestopslag. Op het zonnige dak passen genoeg zonnepanelen.

2013

2013

Mergellandei

We geven een naam aan het ei en proberen zo het ei aan de man te brengen. Gestoeid wordt met een ijskast; een kuubskist. Het vele werk wordt vaak verknoeid doordat geld en eieren worden ontvreemd. We maken plannen voor een eiautomaat. In 2014 kopen onze kinderen deze automaat op ons dringend verzoek :). Wees gerust; we betalen alles netjes terug. Begin 2014 wordt deze net voor de pasen gerealiseerd. Een handige hulp schiet weer eens onze kant op en maakt er een tijdelijk dak boven…dit dak is prima en zit er nog steeds op

Read more

2014

2014

mmmEggies

Met vrouwelijke passie het Nederlandse ei gezamenlijk promoten. Na de aftrap van ons eigen MergellandEi-logo en timmeren aan de weg in de omgeving kwamen we tot inzicht dat 1 en 1 weleens 3 kon zijn; netwerken en promoten in het groot en genieten in het klein. Tijdens het pluimvlesymposium hebben we samen met 4 andere pluimveehoudsters het initiatief genomen voor de promotie van het Nederlandse ei via mmmEggies….ons eerste hondje (meggie en de mmmm van lekker eggie (eitje).
Inmiddels is mmmEggies uitgegroeid tot een mooie passievolle groep van meer dan 25 pluimveehoudsters. Bezoeken aan de 2e kamer, provinciehuizen, Corpus en zelfs een studiereis naar Engeland met als doel meer inzicht te krijgen in promotie, meer achtergrond te krijgen over de gezondheid van onze passie; het Ei; meer bekendheid te geven over de gezondheidsaspecten via social media

Read more

zomer 2015

zomer 2015

Alpe d’Huzes

Door de mmmEggies kom ik in aanraking met BIG Challenge. Een initiatief van een inmiddels helaas overleden varkenshouder om gezamenlijk een flinke duit in het zakje te doen met afzender; de Nederlandse boer!
Helaas kennen we naasten die deze ziekte habben, ermee dealen en zelfs helaas zijn overleden. Opgeven is geen optie; in die context bedacht ik niets doen kan altijd nog en opgeven voor dit evenement is geen optie maar een noodzaak. Een 2 hands fiets gekocht en na de carnaval begonnen met trainen. De fiets vervangen door een goed exemplaar en met de fietsclub van Sint Geertruid getraind. Begin juni zijn we met het hele gezin dit evenement gaan ondersteunen. We hadden ruim 5000,- bij elkaar. Hopelijk geeft het mensen hoop. Lees en bekijk meer via de link. De dag erna heeft Rob samen met Vera nog een keer de alp opgefietst. Alles in het leven moet je proberen!

Read more

2015

2015

Ledverlichting.

Onze lampen konden nog zuiniger

Read more

najaar 2015

najaar 2015

Inloopdagen

Tijdens onze presentatie op Preuve 2014/2015, marktjes en andere plekken merkten we dat mensen veel vragen hadden. Hierop hebben wij ingespeeld en onze stal is geopend elke eerste zaterdag van de maand van 10:00-12:00. Aanmelden is nier noodzakelijk. De koffie staat klaar.

Read more

2016

2016

Vrije uitloop

Vanwege toevoeging aan het welzijn van de kip hebben we besloten de wintertuin van de onderste verdieping toegang te geven tot de “vrije natuur”. Ze hebben 4 ha ter beschikking!

Read more

2017

2017

Wit in de wei

Ook de dames van boven kunnen nu de wei in!

Read more

2018

2018

100% Groene stroom

We wekken zelf via zonnepanelen stroom op tot 60 % van ons totaal gebruik en wat we tekort hebben kopen we in via vandebron bij de biocentrale Sittard

2019

2019

We zitten nooit stil

Inmiddels werken we met 2-en fulltime hier. We hebben geen personeel, wel onze 3 mooie kids. Initiatieven zoals mmmEggies, Buurderij (platform boeren en buren) MFEU met fruit erop uit), de fipronil crisis die collega’s hard heeft geraakt. Allemaal gebeurtenissen die je aan het denken zetten. Inmiddels vliegt de tijd verder, de verkoop van onze eieren bij de automaat gaat mooi en wordt van beide zijde gewaardeerd.
Wat kan waar beter? 100 % groene stroom, kringlooplandbouw….verhip de kartonnen rekjes. We voeren statiegeld trays in omwille van het milieu. We krijgen te weinig retour en willen hier iets aan doen! Veel commentaar, maar eigenwijs zoals we zijn houden we vol en hopen op minder gebruik van karton. Terwijl de wereld aan ons voorbij trekt van de plastic afval…willen wij plastic trays…omdat ze wel duizenden keren kunnen worden hergebruikt en glas geen optie is. In ieder geval tips en opmerkingen welkom. Ja en contactloos betalen is nog een wens voor hopelijk dit jaar. Bedankt voor de interesse. Enneh…Vera gaat toch fietsen met je stategeld….misschien 🙂 Lees meer hier

Read more

2020

2020

Bloeiende boerenbuurt

Doordat we de soepkippen terug kopen en verkopen willen we de kring nog meer sluiten. Hoe mooi is het dan als je 20 cent van de soekipverkoop doorzet naar onze akkerbouw tak en daar bloemen voor aanplant voor de solitaire bij, hommel en vlinders. We hopen hier mooie beelden van te kunnen posten.We hebben een folder gemaakt in 2020 die hier te downloaden is

eentje al 50 de ander nog niet, bijna 25 jaar getrouwd en al 16 jaar kippenboer…4 jaar CEO kip en ei en de rest kump vanzelf; klop ich mer ein eike. Met volop passie voor de kio en het ei stomen we door voor goede voeding!

Read more

van boave
tekst

van boave

genieten in eigen tuin

Lees meerDelicious
Publicatie

Delicious

Lees meer


Eitjes
Weetje

Eitjes

Wat is nou het verschil tussen wit en bruin? Ontdek t hier; lees hier meer

Lees meer


Overdekte uitloop

Overdekte uitloop


24 kitchen
Streken van Wim

24 kitchen

Lees meerauch sjoan
Foto's

auch sjoan

Klik op de link voor de hele weergave van de fotosessie

Lees meer

Who did it?
Weetje

Who did it?

Soms verschijnt er een gouden eitje…..verrassing….;))

Lees meer


nog miee doosjch

nog miee doosjch


Vrije uitloop

Vrije uitloop


Doosjch

Doosjch

Dooosjch


ontsnapt

ontsnapt


Welkom bij Mergellandei

Welkom bij Mergellandei
Kipcam
Kipcam

Kipcam

Door het steeds meer belastende internet kan het internet van de kipcam helaas niet meer werken. We hadden gehoopt op een betere infrastructuur toen onze weg werd opengebroken in 2017 echter het buitengebied heeft geen normaal internet nodig denken sommige mensen tot onze grote spijt. Tv kijken over internet gaat hier al niet gewoon dus beelden delen lukt niet meer. We posten wel eens video’s op Facebook. We hebben ideeën zat over een infraroodverbinding op de kerktoren of een giga zonnepanelendak op onze staldaken voor t dorp met crowdfunding maar dan wel buitengebied minimaal voorzien van een Ziggo aansluiting …..tot nu toe doen we het hier mee 😉

Lees meer


 • Jenna

  De jongste bewaking

  😉

 • Lady

  Al meer dan 17 jaar; onze trouwe bewaking

  😉

 • Guus

  Kippenboer en akkerbouwer

  Tarwe als voer voor de kip

 • Vera

  Kippenboerin en mmmEggie

  Houden van eieren en vrije uitloop 😉

 • Alain

  IP-ICT specialist

  ruwvoer voor o.a. de kip

 • Maud

  Creatief

  schminken tijdens de open dag 2016 met Edith

 • Rob

  Enthousiast

  Alpe d’Huzes 2015

 • Hennie 2.0

  Mergellandei kip. Hier eenzaam tijdens een

  fotosessie

 • Hennie & Co

  Mergellandei kip. Hier eenzaam tijdens een

  fotosessie

  vóór een mergelgrotje

 • Mmmeggie & Rrrakker

  De liefste…..

  ;(, inspiratie hondje..Lees de historie 2014..