Deze week is het de laatste week dat jullie eitjes eten van onze huidige kippen. Ze zijn in september 2019 geboren. Er bestond nog geen Covid; nog geen mondkapjes in Nederland. Er is veel veranderd en de tijd vliegt verder. We hebben vele mooie eitjes geraapt. Ze doen het goed echter de schaalkwaliteit wordt steeds iets minder. Ze hebben helaas een lange ophokperiode gekend. Vogelgriep brak steeds uit; dan bij wilde vogels dan bij een particulier. Zodoende mochten onze kippen lang niet naar buiten en moesten zelfs code 2 stempelen. Vitamine D; goed voor je botten haal je ook uit zonlicht. 

Gelukkig voor de kippen heeft de overheid een aantal weken geleden weer groen licht gegeven. Het is mooi om te zien hoe ze weer lekker naar buiten huppelen. Echter hun leeftijd is best aardig en voordat hun weerstand minder wordt verkopen we onze kippen als soepkip. De witte kip legt langer door en leeft dus langer echter aan alles komt helaas een einde.
Wij zullen ook dit jaar weer onze kippen terug kopen. De bottenbouillon is bij vele van jullie favoriet. Je moet het wel zelf bereiden, maar dan waardeer je ook je soep en onze kip. Tenminste dat hopen wij.

De nieuwe kuikens zijn al geboren. De hanen gaan naar een andere boerderij. Wij hebben een legstal dus de dames; de hennen komen bij ons eind augustus. Intussen tijd maken we onze stal weer op orde en schoon voor de volgende ronde.. We hopen in sept met onze nieuwe kippen veel lekkere “pulle-eikes” en dubbeldooiers aan jullie te presenteren en jullie te kunnen verwennen met een gezond eitje. 100% antibiotica vrij, fipronil of wat dan ook. We gaan voor het beste eitje van de streek. Hopelijk een periode zonder ophokplicht. 

We wensen jullie een fijne zomer en DANK.
Groet Guus en Vera.

Automaat is gesloten tot 27 juli 2021

Deze week is het de laatste week dat jullie eitjes eten van onze huidige kippen. Ze zijn in september 2019 geboren. Er bestond nog geen Covid; nog geen mondkapjes in […]
Adres
Home » Blog » Even rust in het kippenhok

WordPress databasefout: [MySQL server has gone away]
set session wait_timeout=300