2016: Achterom staat spelt waar de kippen tussen in lopen. Daarnaast staat gerst. In de Leisendel groeit wederom tarwe en maïs. Dit jaar gespiegeld vanwege de vruchtwisseling. Zo houden we de bodem gezond!

2015: In de Leisendel; tussen Eckelrade en Sint Geertruid groeit voertarwe van Mergellandei. Ook hebben we akkerbouwpercelen in het mergelland met maïs, dat ook dient als voer voor onze kippen. Onze voerleverancier koopt deze mais en tarwe en maakt er een compleet voer van zodat wij die zorg niet alleen dragen. Het areaal tarwe en maïs is net zoals onze opwekking van zonne-energie niet volledig dekkend voor het gebruik, maar zo dragen wij bij aan de kringloop in ons bedrijf met respect voor de ecologische voetafdruk. Ook de mest van de kippen wordt gebruikt voor bemesting op het land. Het perceel maïs ligt o.a. achter de stal van Mergellandei.

 

Lees verder tarwe oogst is binnen

2016: Achterom staat spelt waar de kippen tussen in lopen. Daarnaast staat gerst. In de Leisendel groeit wederom tarwe en maïs. Dit jaar gespiegeld vanwege de vruchtwisseling. Zo houden we […]
Adres
Home » Blog » Eigen teelt tarwe voor voer voor onze kippen

WordPress databasefout: [MySQL server has gone away]
set session wait_timeout=300