Nodig voor 2 pers.:

  • 1 gegrilde rode paprika uit pot
  • 1 ui
  • 200 gr rundergehakt
  • 2 tenen knoflook
  • 2 blikken tomatenblokjes (400gr)
  • 1/2 theelepel komijnzaad
  • 4 tot 6 eieren
  • 1 theelepel cayennepeper
  • zout/peper
img_3461.jpg

Bak de stukjes ui, knoflook, paprika in de olie en voeg komijnzaad toe.

Voeg het gehakt erbij. Als het goed geurt doe je de tomaten blokjes erbij.

img_3463.jpg

Laat het vocht van de tomaten iets indampen zodat de saus dikker wordt. Duw met de bolle kant van een soeplepel een kuiltje in de saus (het vocht loopt hierin maar verdwijnt als het ei erin gaat). Breek het ei en laat het in zijn geheel in de kuil vallen.

Laat de eieren zo’n 15 minuten stollen op laag vuur. Evt laatste 5 minuten deksel op de pan

Het eieren in tomatensaus- gerecht is klaar. Heerlijk met macaroni of rijst en wat rauwkost.

Smakelijk!

Adres
Home » Blog » Eieren in tomatensaus van mmmEggie collega Carla