Vandaag op school in Eijsden “ei”les gegeven aan kleuters. Superleuk om te doen. Deze week was 🐔Dottie kalm. Vorige week had ik een pittige dame bij me. De kinderen hebben de witte oortjes van de kip gezien. Dus? Juist ; Dottie legt witte eieren.
Wat nog erg leuk was is dat ze niet wisten waar de eischaal uit bestond. Plastic werd geroepen of karton. Allemaal lieve antwoorden echter groot en klein weet dat soms niet. Het antwoord is kalk. Als je nou een ei in azijn een nachtje laat staan dan?…… wordt het een stuiterei. Kalk lost op met een zuur. Dat doen alle “ontkalkers” voor bv de badkamer of koffiezet apparaat. Mest is ook wat zuur dus een ei wat wij moeten oprapen op de grond ( we noemen t ook grondeieren of buitennest eieren) in de stal is ook niet meer “glad”. Die eieren worden bv gebruikt voor mayonaise, pannekoekmix, shampoo etc.

 

Een leuke dag en nu Home sweet home met de neus in de kersen en perenbloesem.
Op de andere foto is een vandaag geleverde pallet te zien met schelpengrit. De schelpen worden gegeten door onze kippen. Hierdoor houden wij de eischaal redelijk sterk. Hoe ouder de kip hoe zwakker de schaal. Dus deze dames moeten we een beetje helpen met extra kalk.

De kids zongen leuke tok tok tok liedjes. Dottie legt blauwe eieren door de kou en rode eieren doordat ze moet blozen van de haan. Hihi. Sjiek. Nou nu goed naar de oorlellen kijken en je weet welke kleur eieren een echte kip legt. Nu rest me een vraag🧐. Je hebt ook groene eitjes. Ik weet niet welke kleur lel ze dan heeft? Ik weet echt niet alles dus… shoot gerust met t juiste antwoord. Groene oortjes is weer iets anders…😉
Geniet van t weertje en een fijne avond.

21:16…. zo rondje weer gemaakt: Alle Dotties zijn vanuit de wei zelf naar binnen gegaan. Schemering buiten betekent een natuurlijk gedrag van de kip naar binnen waar t licht nog aan is. Nu nog van overdekte uitloop naar de stal en dan de stok op en muisstil slapen.
De dagen lengen flink. We passen de tijdklok van de luiken meerdere keren per week aan. Laat je de luiken te lang open staan dan heb je kans op een vos… daarom checken we iedere avond de stal. Ook goedenacht voor straks.

Vandaag op school in Eijsden “ei”les gegeven aan kleuters. Superleuk om te doen. Deze week was 🐔Dottie kalm. Vorige week had ik een pittige dame bij me. De kinderen hebben […]

WordPress databasefout: [MySQL server has gone away]
set session wait_timeout=300