Dessert aardbeien, meringues en slagroom

Dit lekker en simpel dessert is een aanrader voor iedereen. De combinatie meringues,slagroom en verse aardbeien is heel lekker. Als je een etentje wil geven en je wil iets moois presenteren maak je een krans van de eiwitmassa.

Voor de meringues;
4 eiwitten (neem verse mergellandeieren!)
120 gram poedersuiker
120 gram witte/donkere basterdsuiker
een mixer
een spuitzak
een ovenplaat + oven
(als u geen basterdsuiker heeft kan gewone kristalsuiker ook)

en dan aan de slag:

splits de eiwitten en doe de eiwitten in de kom van de mixer. Mix het ei heel even en voeg dan de 120 gram lichte en witte basterdsuiker eraan toe (rustig).
Mix het dan 20 minuten tot je pieken kan trekken. Doe het beslag in de spuitzak en maak er iets leuks van! dan verwarm je de oven voor op 100 graden celcius.
Bak de eiwitsoesjes of krans 2 uur of minder in de oven (afhankelijk van de grootte,ze moeten een beetje hard zijn), laat ze dan even afkoelen (niet in de ijskast) maar gewoon op tafel ofzo.
en dan SMULLEN MAAR!!!

Dan de rest 🙂

Wat je nodig hebt: voor 8 personen

400 gr. slagroom
5 eetl. suiker
100 gr. meringues
500 gr. aardbeien
eventueel caramel saus of chocolade saus

Aan de slag:

klop de slagroom met suiker totdat het stevig is.

Pak een mooie schaal, liefst van glas.In de schaal doe je de meringues van te voren in stukjes kapot gemaakt.
Boven de meringues de aardbeien en vervolgens de slagroom.

Nu versieren met stukjes aardbeien en caramel saus.
En klaar! Nu even in de koelkast of snel opeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.