waarderen, verminderen en dan verbinden.. alles in het belang voor een sterk immuumsysteem

Ook wij hebben maatregelen getroffen om verspreiding te voorkomen. Sowieso zijn we blij met onze automaat. In de buitenlucht met gepaste afstand van elkaar en voor elkaar zorgen. Onze mooie jonge kippen leggen gezonde eitjes. Dit willen we zo houden dus respecteer onze hygiëne. Wij ontsmetten meerdere malen per dag de automaat, daarom ziet ie er wat minder mooi uit; boeien, als we maar hier doorheen komen met zijn allen. Thuis altijd handen wassen aub! Soepkip alleen op afspraak en vooraf betalen met een tikkie/ Betaalverzoek of envelop met contant geld. We willen proberen om ons en uw risico zo laag mogelijk te houden.

Bij ons gaat alles door. Het werk op het land, het werk bij onze dieren. We zijn dankbaar dat we dit werk mogen en moeten doen. Een half jaar geleden werd ons de keel dichtgeknepen door de overheid #stikstofcrisis. De meeste weten dat ik slapeloze nachten heb gehad van de oneerlijkheid die over ons werd uitgesmeten door de overheid en pers. De lucht zal helaas door de #Coronacrisis opklaren.

Gekke Tjeerd met zijn halvering van de veestapel en Jesse Klaver met zijn failliete uitspraken; oh wat was ik boos op het Malieveld in Oktober en maanden later.

Nu horen we de vogels fluiten, het vliegverkeer ligt, behalve het vrachtverkeer redelijk plat. De stilte, de stop op de economie zal ons wat brengen, echter we zullen ook verliezen.

Keiharde maatregelingen voor de horeca, voor zorgtehuizen, daklozen….och welke sector wordt nu niet getroffen? Tijd voor verbinding en wellicht in de toekomst de cruciale beroepen waar wij nu ook onder horen de waardering geven vanuit een perspectief dat men zelf heeft ervaren. Ik bedoel; al die schreeuwers, stalbezetters, die aan wal staan en ons zeggen hoe we het beter moeten doen die zullen nu tijd genoeg hebben omdat zij wellicht niet in de verzorgende werksfeer zitten. Maar moeten we nu zoals Jort Kelder en de PVDD in deze tijd elkaar gaan beschuldigen. “Hoe t heurt”,………we laten t varen.Nu moeten we zorgen voor gezond voedsel. Een ei; hoogwaardige eiwitten! Een gezonde bevolking; een gezond afweersysteem. Rust, regelmaat en de reinheid van pure voeding.

RUST, REGELMAAT EN DE REINHEID VAN PURE VOEDING.

Met de chauffeurs die ons veevoer komen brengen en de eieren komen ophalen zodat de eitjes o.a. in de schappen komen te liggen waarschijnlijk in Duitsland want we hebben genoeg eieren in Nederland, zijn we blij en opeens toch ook dankbaar. Iets om te onthouden…….Het gaat u goed, hou u gezond. Hebben boeren teveel export? Tja zou kunnen maar wat ben ik geschrokken hoeveel we wel uit China halen…..zouden de naaiateliers na deze crisis ook weer terug keren ….met de textielindustrie. Mooier, lokaal, minder van alles met meer waardering??

Een mooi stukje tekst:
THE SURVIVAL OF THE KINDEST

Als een mens een keer griep doormaakt kan dat een schok zijn voor het immuunsysteem. Sommige schokken zijn misschien te groot, maar de meeste maken ons sterk en creëren een gezonde afweer. Nu lijkt het of de wereld de griep heeft. De wereld hoest, heeft een pauze nodig en werkt aan zijn eigen immuunsysteem.

Juist nu het klimaat dringend aandacht vraagt, moeten we massaal thuisblijven. De luchtkwaliteit krijgt hier en daar een adempauze en knapt op. We kunnen nadenken over of we vaker thuis kunnen werken en de natuur een beetje sparen.

ALLES IS MET ALLES VERBONDEN

We denken soms zo in landsgrenzen, geloofsgrenzen, hokjes en soorten, goed en kwaad, maar deze griepgolf doet daar niet aan mee. In de natuur bestaan deze grenzen namelijk niet. Alles is met alles verbonden. We zijn één grote familie. We kunnen allemaal geraakt worden en we hebben saamhorigheid en solidariteit nodig als onze weerstand beproeft wordt.

We zijn zo’n enorme consumptieve wereld geworden, maar deze griepgolf vraagt ons om even te stoppen, de boodschappentas thuis laten, zelf thuis blijven, even niet van hot naar her reizen. Even ZIJN in plaats van doen. De voorraden die we hebben aanspreken en al het rennen en vliegen en consumeren even laten kalmeren. We leven in een 24 uurs maatschappij, nu is het een aantal weken of maanden tijd om tot stilstand te komen. We hebben weer lege dagen op de kalender, we kunnen thuis zijn met onszelf. We voelen weer hoe het is om dagen gewoon samen een gezin te zijn. Met elkaar de tijd beleven.

HET WONDER ONTDEKKEN

Veel van onze relaties spelen zich deels of geheel af in een digitale dimensie. Nu we elkaar niet mogen aanraken en niet mogen knuffelen kunnen we weer ontdekken hoe waardevol werkelijk fysiek contact is. Nabijheid en aanraking zijn van levensbelang. Soms ontdek je het wonder van iets pas wanneer je het even kwijt bent.

Darwin zei: niet de sterkste of de meest intelligente overleven, maar diegene die zich het beste kunnen aanpassen aan veranderingen. Dit is een moment om onze mee-verander-spieren weer eens flink te trainen. Ook kunnen we ontdekken dat onze acties invloed hebben op de mensen om ons heen. We zijn van elkaar afhankelijk. Het virus vraagt zorg voor elkaar en onszelf even iets ontzeggen om voor de zwakkeren zorg te dragen. The Survival of the Kindest!

Dus laten we geen schuldigen zoeken, geen complotten bedenken, maar de uitdagingen die op ons afkomen aangaan, met zoveel mogelijk medemenselijkheid en zorgzaamheid.

© Psycholoog F. Morelli, Italië

Bron: Saskia de Bruin ~ Saskia de Bruin

🧡

waarderen, verminderen en dan verbinden.. alles in het belang voor een sterk immuumsysteem Ook wij hebben maatregelen getroffen om verspreiding te voorkomen. Sowieso zijn we blij met onze automaat. In […]

WordPress databasefout: [MySQL server has gone away]
set session wait_timeout=300