Door verkoop van onze soepkippen en de eieren zijn we wellicht bewuster van het feit dat niet iedereen haar of zijn tuin kan volzetten met bloeiende bloemen voor de hommel en de bij en kippen kan houden. Dat laatste doen we graag met nog steeds passie voor dier, natuur en product, Die bloemen; dat zijn geen geldelijke verdiensten, maar mooie dingen die je kan doen; geen verdienmodel maar omdat we het leuk vinden. Het idee #bloeiendeboerenbuurt was geboren.

Op voorhand vragen we graag; hou de bloemen voor D E B I J T J E S en N I E T voor E I G E N pluk. Dan zal ons initiatief van H A R T E een meerjarenplan worden😍🌺

U kunt ons project steunen door aankoop van de #soepkip van #vrijindewei bij #mergellandei

maak een foto met #bloeiendeboerenbuurt met het spandoek en de bloemen en deel op social media. We verloten elke maand een doos eieren en nog iets leuks…

Doe je mee? #bloeiendeboerenbuurt, we kijken uit naar de plaatjes

ps….geen foto’s van geplukte zonnebloemen in de vazen thuis aub…:) Daarvoor hebben we bloemisten:)

De bloeiende Akkerrand langs onze uitloopweide

Na het starten van een imkercursus kwam ik erachter dat er veel verschillende soorten bijen zijn: Honingbijen zijn alom bekend en niet zeldzaam maar de solitaire bij, hommel en vlinder kunnen wat hulp gebruiken.. Ik wist niet eens van het bestaan van zoveel verschillende soorten bijen. Een ding hebben al die bijen gemeen; op zoek naar nectar….Ik merkte dat ik op de verkeerde cursus zat; imkercursus is natuurlijk gericht om honing te verzamelen via de bij; we hebben al genoeg dieren. Een heel mooi vak maar ook een houderij die veel verzorging vereist wil je het goed doen. We hebben al hele mooie imkers hier in het dorp en die doen voorzien ons van heerlijke honing. Dus het potje honing weten we wel te vinden.

Bij de gemeente gooiden we een balletje op dat we bijvoorbeeld de toeristenbelasting wilden gebruiken waarvan wij het zaad konden kopen en zo onze akker tegen een vergoeding/vierkante meter konden inzaaien. De toeristen konden dan een wandelroute langs verscheidene percelen krijgen en de deelnemende boeren zouden hun producten bij de lokale horeca kunnen afzetten. We hebben altijd veel fantasie :)) De toeristenpot bleef gesloten. Er kwam wel een subsidie plan voor akkerranden, maar het stond ons niet aan omdat het een 6 jaren plan was. We maken gebruik van vrachtwisseling en soms is het niet handig om een bloeiende akkerrand te hebben naast bijvoorbeeld aardappelen. Ook de zaadsamenstelling kon niet worden gekozen.

We bleven kijken of we iets terug konden doen voor de soepkipkopers; ideeën van zakjes bloemenzaad en het zelf laten strooien tot weet ik wat. Verbinden heet dat geloof ik. Ineens hadden we de beslissing gemaakt en kochten na een zoektocht zaad. Verschillende zaden waren niet wenselijk i.v.m. onze tarweteelt. Dus kozen een eigen mengsel uit. We maakten zorgvuldig een zaaibed en wachten geduldig op de regen. Nadat deze gevallen was heeft Guus met de trekker het zaaibed ingezaaid. Omdat het een mengsel is was het afstellen van de zaaimachine wel een dingetje. Begin juni viel er wederom wat regen en sindsdien groeien onze bloemen goed door. In de uitloopweide langs het wandelpad hebben we ook een strook gezaaid. Naast de meidoorn heg waar we vorig jaar honderden meters van geplant hadden, echter die heeft het door de droogte of andere redenen erg moeilijk.

Op een andere akker hebben we voor de mais zonnebloemen gezaaid. Deze bedekken de bodem heel goed zodat er geen ongewenst kruid kan wassen. Of de zonnebloem een hele hoge waarde heeft qua nectar moet ik nog ff googlen…..een mooi plaatje wordt het vast.

Namens ons; super bedankt dat we dit op eigen kracht kunnen doen door #lokaalvoorlokaal en onze soepkipverkoop. Per elke verkochte soepkip zaaien we 1 vierkante meter bloemen in. Leuker kunnen we het niet maken :)…of toch


Beste inwoner, de mooiste bloemen groeien aan de rand van het ravijn. Ik weet, het blijft verleidelijk ze te plukken. Maar wie zich in deze tijd te ver over de rand waagt, sleurt zomaar het halve dorp mee. Zoals Augustinus al zei: “Zoals wij zijn, zo zijn de tijden.” Laten wij daarom goed zijn, zodat ook de tijden beter worden.
een mooi woord van de Burgemeester; niet in deze context, maar tijdens oplopende besmettingen van Corona in onze gemeente…..mooie gedachte…mooi verwoord….ich hob t dus geklauwd; dank bij deze :)……wetende dat je man Guus als eerste naam Augustinus heeft….hahha en ik Veronica. Nou dat duo……:))
Door verkoop van onze soepkippen en de eieren zijn we wellicht bewuster van het feit dat niet iedereen haar of zijn tuin kan volzetten met bloeiende bloemen voor de hommel […]
Adres
Home » Blog » Bloeiende Boer En Buurt

WordPress databasefout: [MySQL server has gone away]
set session wait_timeout=300