Vandaag waren de kinderen van basisschool Bernard Lievegoed School te Maasticht te gast bij Mergellandei. Ze kregen uitleg over ons bedrijf, het voer van de kippen, de kip zelf en de eieren. Interessant vonden ze de eierverzameling en ook de hoeveelheid eieren. De kip deed haar best en steelde de show met haar bewegend lijf en stilstaande kop. Ook knijpen de poten rondom je vinger zoals een baby in de vinger van je hand knijpt.

De schuimpjes (merinque) gingen erin als zoete koek. Het ei, beweerde ik, is niet te breken met 2 vingers op de uiteindes…..maar een sterke papa bewees het tegendeel. Nou vraag ik mij natuurlijk af; zat er een kleine barst in (haarscheur) door het transport op de band? Is de papa gewoon super sterk? Het zou alle twee wel kunnen. Het is wel zo, hoe ouder de kip hoe groter het ei, hoe zwakker de schaal. Onze kippen zijn nu 106 weken. Voor een legkip is dat best al een behoorlijke leeftijd. Om je eigen papa of mama thuis te testen hebben we 2 gratis eitjes meegegeven aan iedereen. Hopelijk blijft ’t eitje heel en kun je het ei lekker opeten. De eieren zijn kakelvers dus pellen (de schaal verwijderen) lukt na de grootste schrikreactie echt niet. Daarvoor moet het ei een dag of 10 oud zijn. De vraag wie er eerst was de kip of het ei…..Ik zeg met meerdere de kip! Is het Adam en Eva of Darwin. Haha; feit is;het is er en het is lekker! Smakelijk en hartelijk dank voor jullie komst. Hoe kon je ook al weer zien welke kleur eieren de kip legt??? Wat is de cyclus van het ei; hoeveel uur?? Zelfs in verf kan ei zitten; de zogenaamde tempera. Lonneke de mama van Lisa en Sophie kan héél mooi schilderen en misschien dat zij nog een jullie laat verven met o.a. eieren. De eieren zullen wij wel leveren. Een leuke link is bv deze: zelf oerverf maken

Succes met jullie kuikens en dadelijk jullie hennen. Bij leeftijd 24 weken zullen ze allemaal hun best gaan doen als ze tenminste genoeg water, voer en toch ook wel rust krijgen. Aaien, verwennen; je kan ze vanalles leren. Het zijn mooie dieren.
Het recept van de schuimpjes staat ook op onze site; klik hier. De film is hier terug te zien. Als ik meer foto’s krijg zet ik ze op deze site. Tot ziens en bedankt.

Vandaag waren de kinderen van basisschool Bernard Lievegoed School te Maasticht te gast bij Mergellandei. Ze kregen uitleg over ons bedrijf, het voer van de kippen, de kip zelf en […]
Adres
Home » Blog » Bezoekje Bernard Lievegoed basisschool Maastricht 23 april

WordPress databasefout: [MySQL server has gone away]
set session wait_timeout=300