Vrij in de wei; het betere leven

  • * Net zoals het sterrensysteem van het Beter Leven Keurmerk hebben wij een maximale groepsgrootte van 6000 kippen. Álle kippen hebben toegang tot een overdekte uitloop met frisse lucht en in de stal liggen strobalen zodat de kippen kunnen scharrelen en pikstenen waaraan de kippen hun snavel kunnen slijten.

  • ** De vrije uitloop kippen hebben toegang van 10:00 tot zonsondergang ( minimaal 8 uur/dag) tot de weide. Hier staat beschutting in de vorm van hoogstambomen en struiken en camouflagenetten. Wanneer er ophokplicht is vanwege vogelgriep dreiging hebben ze toegang tot de overdekte uitloop. Deze heeft 50 % van het staloppervlak

  • ** De snavels van al onze hennen zijn niet gelaserd of gekapt. Verenpikken wordt gedeeltelijk voorkomen door voldoende afleiding, frisse lucht, bewegingsvrijheid en een natuurlijk dag- en nachtritme. 

Onze kippen krijgen Non GMO (niet-genetisch-gemanipuleerd) en GMP+ (gecontroleerd)voer. Het geeft ons een kwaliteitsgarantie omdat diervoeding een directe invloed heeft op de kwaliteit en veiligheid van voedingsmiddelen van dierlijke oorsprong zoals ons ei. In deze garantie zitten ook reststromen zoals zonnebloemzaad- en sojaschroot.

Soms krijgen we de vraag waarom we geen ander concept hebben. lees hier meer over verschillen.

Onze ei en kip kwaliteit is gewaarborgd door éigenwijsheid en keuringsinstanties 

Zonsondergang en arbo; heerlijk werkje en gratis fitness. Het tarwestro gebruiken we als strooisel tussen de kippen. (Vinden ze fijn om te scharrelen en te pikken). Van de korrel laten we voer maken en de mest komt weer terug op onze akkers