benodigdheden:

  • 175 gram café noir koekjes.
  • 100 gram boter
  • 200 gram Mon Chou zacht & luchtig
  • 5 eetlepels suiker
  • 3 eetlepels advocaat
  • 3 blaadjes gelatine
  • 3 eetlepels water
  • 1/4 liter slagroom
  • spuitbus slagroom
  • garneerchocolaatjes
  • springvorm 20 cm doorsnede

Bereidingswijze:

Verkruimel de café  noir koekjes en smelt de boter en roer het door de koekjes. Druk het mengsel met de bolle kant van een lepel aan zet de vorm in de koelkast.

Roer de Mon Chou met de suiker en advocaat tot een luchtig mengsel.

week de gelatine 5 minuten in ruim koud water, klop de slagroom stijf. Breng de 3 eetlepels water aan de kook en los de goed uitgeknepen gelatine er in op. Klop het door het Mon Chou mengsel en spatel de slagroom erdoor.

Vul de vorm ermee en laar de taart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

Garneer net voor gebruik de taart mooi met met (spuitbus)slagroom en garneerchocolaatjes.

recept afkomstig  van een collega kippenboer; boerderij van Steenbergen

Adres
Home » Blog » Advocaattaart Recept advocaattaart