Home

Hebben jullie morgenmiddag weer XL eieren in de automaat? Vorige keer jammer genoeg op....snuf...;-) ... See MoreSee Less

View on Facebook

Breuken & scheurtjes... een hele aparte studie als je 🥚boer bent. Is het een verse breuk of een oude breuk? Dat is al belangrijk. En waar zit ie dan?
Door de 🐔🐔🐔 o.a. goed voer te geven én na een bepaalde leeftijd een hoeveelheid kalksteentjes door het voer te mengen kun je o.a. haarscheurtjes voorkomen.
Hou ouder de kip hoe groter het ei dus dan neemt de schaal met zijn groter oppervlak in sterkte af.

Een paar jaar geleden hebben we een grittdosator gekocht om hier optimaal op in te spelen. In deze dosator ( eerste foto rechtsboven) kiepen we met de hand dagelijks kilo’s gebroken schelpjes. Aan t einde van de middag doseert dit apparaat bij t voer een hoeveelheid voor onze chickies.

Onze kippen zijn nu 1,5 jaar en we zitten dus nu al geruime tijd op die leeftijd dat er voor de schaal iets moet gebeuren.

Wie bij ons de bruine🥚🥚🥚🥚 uit de automaat haalt ziet dat de eieren soms niet goed passen in rekjes. De eieren knicken dan bij het oppakken van de tray tegen elkaar en kunnen zo’n verse breuk, haarscheurtje ( 4 e foto dwars over t ei) krijgen. Meld je even. Het kan ook zijn dat het voordat ze in de automaat stonden is gebeurd en ik voor een brilletje moet gaan.

Het ei kan gewoon opgepeuzeld worden zolang het vlies onder de schaal dicht is. De kalklaag is enkel een veilige verpakking van t ei. Die uiteraard intact moet zijn wil t ei lekker blijven gedurende een aantal weken. De kalklaag beschermt het ei o.a. tegen uitdrogen en bij transport tegen stoten.

Op de 3e foto is ook een breuk verhaaltje te zien. Helaas had een deel van onze zonnepanelen,TUV geprüft en inmiddels failliet,het begeven. Gelukkig hebben we een zak centen gevonden om ze te laten repareren zodat de zon niet voor niets schijnt. Zo zie je maar...een breuk zit in een klein hoekje...

Heerlijk zo'n zonnige dag ;)) Heeft u vragen; app of bel ons gerust. Door de landelijke ophokplicht en het bijbehorende bezoekersverbod hebben wij de inkoopuurtjes in 2018 afgeschaft. Een ander idee moet nog worden uitgebroed. Ophokplicht betekent bij ons dat de witte kippen 50 % aan wintertuin, overdekte uitloop hebben; gelijk als het sterrensysteem. Alleen wij hebben geen sterren omdat wij onze eieren aan Duitsland leveren gezien onze geografische ligging.....soms nog niet zuidelijk genoeg want Duitsland en Belgie kent geen ophokplicht, andere normen voor asbestsanering en een hoop andere dingen en betere zonnesubsidie. Goh...toch zijn we trots een NL eitje 😉 zonder sterallures

Op onze website staan meer van deze weetjes.

Geniet van de dag!
... See MoreSee Less

View on Facebook

Een paar jaar geleden was ik rond deze tijd aan het trainen voor de Alpe d'HuZes. Ik fietste met het "kippen"team onder het team Big Challenge. Een initiatief van een varkensboer "Herman Houweling" . Hij realiseerde in 2009 in zijn eentje een donatie voor KWF van € 113.000,-
Zijn team Big Challenge is daarna alleen maar gegroeid, niet alleen varkensboeren volgden, maar ook pluimveehouders, melkveehouders, akkerbouwers en mensen die in de toeleverende sector werken van de landbouw. Herman overleed in 2010.
Fietsen in dat team betekent dat je € 5000,- per fietser bij elkaar moet sprokkelen om te doneren.
Velen hebben ons gesteund door een t-shirt te kopen van BIG Challenge. Met name de shirts; chicks are cool...we like ;))!

Om deze mensen een keer voor onze ervaring te bedanken en met de pasen in het vooruitzicht bedachten we dat het wel leuk zou zijn als we deze mensen met een doosje eieren kunnen verblijden. Dus trek 't shirt aan en kom 17 maart tussen 10:30 en 12:00 naar de automaat of ons huis en ontvang gratis een doos eieren en wordt blij met een ei!
Voor de vrouwluu van Dansgroep Mix; komende dinsdag aandoen en dan deel ik ze daar uit. Neet vergeate ;))
Voelt zich iemand gepasseerd omdat hij of zij geld heeft gedoneerd en geen t shirt wilde dan horen we het graag en kijken we of we nog een eitje over hebben :)).

Wie het verhaal wil lezen van onze ervaring kan via deze link: mergellandei.nl/?p=1424 op onze site de ervaring lezen.
Vaak krijgen we de vraag of we nog een keer gaan... als iemand een doel zoekt en een zak geld wil doneren aan KWF...dan ga ik 6 keer proberen en lever de zak geld in op de berg :)).

Oh...heb je geen t shirt? Die zijn nog steeds te koop voor het goede doel. Dacht nog steeds 10.-. Ik vraag t na.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Op deze foto zijn de witte eieren bruin geworden door uienschillen. Kurkuma geeft gele eieren en rode biet rode. Schillen in water weken met wat azijn. Aan de kook brengen en je rauw ei een paar minuten laten koken. #natuurlijk verven.
Op onze website staan nog meer voorbeelden. Belangrijk is dat u op tijd de eieren haalt. Verse eieren zijn moeilijk te pellen. Eitjes van 2 weken oud zijn perfect voor de Pasen. Dus spaar alvast de schillen en kom op tijd eitjes halen😀. Fijne zondagavond.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Geen appeltje eitje maar banaantje eitje. ... See MoreSee Less

Zo maak je bananenbrood! Bekijk het volledige recept hier: www.gezondheidsnet.nl/groente-en-fruit/video-hoe-maak-je-bananenbrood

View on Facebook

Portobello's van Zwamburg en een Mergellandeike....lekkerrrr ... See MoreSee Less

De mooie Portobello’s van Zwamburg de komende week in de kijker. Vanaf morgenmiddag kun je ze bestellen. Rob plaatste 3 lekkere Portobello-recepten op onze website : Kijk, maak en smullen maar ! L...

View on Facebook

esjchgoonsdig en valentijn. Ein eike geit ummer.😍 ... See MoreSee Less

Fijne valentijn allemaal! <3 Voor wie maakte jij een ontbEItje?

View on Facebook

Anke George-Dovermann added a new photo to Mergellandei's timeline. ... See MoreSee Less

View on Facebook

Sleep/Sport,
Eat,
Alaaf,
Repeat.

Ut geit eigelik nurges um 🤣
... See MoreSee Less

Carnaval en Olympische Spelen....dan weare veul eier gegeate. Eederein zurg veur eine gooie boam. Alle prinsen en prinsessen: eine sjoane vasteloavend. Os kippen legge gewoon door mit dees daag en de...

View on Facebook

Carnaval en Olympische Spelen....dan weare veul eier gegeate. Eederein zurg veur eine gooie boam. Alle prinsen en prinsessen: eine sjoane vasteloavend.
Os kippen legge gewoon door mit dees daag en de automaat blief gevuld. Tok Tok ALAAF. Dat nog veul goue eier euh medailles moage komme ;)
... See MoreSee Less

View on Facebook

Mergellandei shared a memory. ... See MoreSee Less

Dag 2 mmmEggies op de De Nationale GezondheidsBeurs Het was weer een leuke beursdag. We kregen erg leuke reacties op de folder vooral de mannen kant. 😊 Er waren ook erg veel mensen die al dagelij...

View on Facebook

Vanochtend weer een kakelvers eitje van deze "kruidenierswinkel". We kopen ze nergens anders meer. ... See MoreSee Less

View on Facebook
Onze belofte: antibiotica vrij eigen granen teelt zonne-energie eieren uit het zuid-limburgse Mergelland

We hebben duurzaamheid, diervriendelijk, welzijn en gezondheid voor mens en dier hoog in het vaandel!

Contact

Mergelandei
Guus & Vera Lardinois
Keerestraat 3 Eckelrade
06 145 00 373
Eierautomaat atlijd open

Over ons

In 2004 ginge 2 serdelhunj d’r vandoor. Truuk noa ut zuiden en doa beginne mit ein nuu avontuur. Leas hie wiëer wat r toen gebeurde
over ons

nl Dutch
X