Home

3 days ago

Mergellandei

Onze paasfolder is binnen🎉.
Tips om op tijd je eieren te halen voor Pasen en om zelf te verven of te versieren. In t voorbeeld is alleen gebruik gemaakt van stiften op waterbasis ( ooit gekregen van de post bij kerstzegels; doen t 👌). Op onze site staan meer voorbeelden, maar zeker ook pinterest etc. Flyer ligt komende weken in alle doosje of download m op onze site en bekijk daar meer tips.

We zijn benieuwd naar uw resultaat en voor Pasen maken we een paar winnaars bekend van nog te kiezen prijzen. Het is geen formule 1ticket 🤪 maar gratis eieren, soepkip, advocaatje, chocolade of spek...dus mail je foto of post op social media met #pasen2019mergellandei

Good weekend allemoal.

mergellandei.nl/?p=674
... See MoreSee Less

View on Facebook

7 days ago

Mergellandei

Knutseleuh!😀Op zondagochtend lekker een gekookt eitje bij het ontbijt? Gooi de eierschalen dan niet weg, maar maak er samen met je kinderen bieslookpoppetjes van!

Samen knutselen is leuk om te doen en het resultaat vrolijkt de keukenvensterbank enorm op. Bovendien heb je zo altijd lekkere, verse kruiden bij de hand.

NODIG:
Voldoende lege eierschalen
Potgrond. Welk soort je kiest maakt niet zoveel uit, zolang het maar potgrond is en geen compost of cocopeat.
Bieslookzaadjes. Graszaad werkt ook, maar daar heb je bij het koken geen profijt van natuurlijk.
Opplak-oogjes
Water
Later: strikjes of lintjes
ZO MAAK JE ‘T:
Zorg dat je eierschalen stabiel rechtop staan, bijvoorbeeld door ze in een lege eierdoos te zetten. Vul de eierschalen vervolgens met potgrond. Strooi hierop de bieslookzaadjes en dek af met 1 à 2 centimeter potgrond. Bevochtig met een beetje water en zet de eierschalen vervolgens in een eierdopje. Plak de oogjes op de eierschalen.

Binnen een paar dagen tot een week zullen jullie de eerste sprietjes bieslook ontdekken. Zorg dat ze voldoende water hebben: de grond moet altijd een beetje vochtig zijn, maar er moet geen laag water op blijven staan. Het is niet erg als de grond een dagje wat droog is aan de bovenkant. Om de dag even water geven is het beste. Als de sprietjes lang genoeg zijn, kun je er met wat strikjes of lintjes staartjes van maken. En daarna lekker opeten natuurlijk!

poppetjes van eierschalen. Eieiei

Foto’s: Marina van Mele via Welke.nl.


bit.ly/2fPTBpD
... See MoreSee Less

View on Facebook

2 weeks ago

Mergellandei

❤️💛💚 eike....😀 alaaf. Woar sjoan. ... See MoreSee Less

View on Facebook

3 weeks ago

Mergellandei

✅Check sjpek
✅Check eier 🥚🥚
✅Check waffele

Veer zin dr kloar veur. Sjoane vasteloavend❤️💛💚
🥳
... See MoreSee Less

View on Facebook

4 weeks ago

Mergellandei

De boomgrens “rukt” op. Het gras vinden ze toch echt lekker en ze gaan steeds verder de wei in. Kort bij de stal groeit geen sprietje meer. Alles op🐔😋. Blijft leuk om te zien. Kijk zelf live naar de 🐔http://ipcamlive.com/mergellandeikipcam
Ook (bijna) dagelijks 🐔🐔te zien bij de eierautomaat. Of natuurlijk iedere dag vanaf weg/veldweg.
... See MoreSee Less

View on Facebook

1 month ago

Mergellandei

Dit is niet helemaal de bedoeling🙈🤩. Het voer ontsnapt in een versleten bocht tijdens het bulken...#weerwerkaandewinkel😀👌. ... See MoreSee Less

View on Facebook

1 month ago

Mergellandei

INGREDIËNTEN
Zwitserse room

40 gram fijne kristalsuiker
20 gram roompoeder
200 milliliter volle melk
150 gram room (vloeibaar, 35 procent)
2 blaadjes gelatine
1 vanillestokje (merg)
Macaron

300 gram broyage (1 deel amandelmeel + 1 deel poedersuiker)
200 gram fijne kristalsuiker
130 gram eiwit
roze kleurstofpoeder (voldoende om roze kleur te krijgen)
Afwerken/decoreren

1 potje frambozenjam
50 gram poedersuiker
500 gram frambozen
Macaronhart

Macarons bakken ingewikkeld? Niet als je macaroneert. Macro-wat? Het eiwitbeslag bij amandelspijs voegen en net zo lang spatelen tot het beslag een beetje wegvloeit. Bakkers klaar? Bakken maar!

Bakgereedschap:

Keukenmachine met toebehoren
Steelpan
Glazen kom
Steekvorm hart
Zwarte stift
Spuitzakken
Spuitmondje
Groot wit bord
Vershoudfolie
Thermometer
Voorbereiding:

Verwarm de oven voor op 150 graden en week de blaadjes gelatine in een bakje met koud water.
Zwitserse room:

Begin met de basis en maak een banketbakkersroom: meng in een glazen kom de roompoeder met een scheutje melk en roer met een garde tot een papje.
Voeg de overige pan met 20 gram suiker en vanillemerg aan de steelpan toe en breng aan de kook.
Maak met een deel van de gekookte melk familie met het roompoederpapje en giet het papje terug in de pan bij de hete melk.
Verhit het mengsel opnieuw en laat het binden.
Als het mengsel weer iets slapper wordt, dan is het gaar. Stort de banketbakkersroom op een bord, dek af met vershoudfolie en bewaar in de koelkast.
Ga verder met de macaron.
Klop room en 20 gram suiker stijf.
Verhit een pan met de gelatine en het aanhoudend vocht, verwarm tot de gelatine is opgelost en voeg een klein beetje banketbakkersroom toe. Roer goed.
Schep de slagroom in een kom en klop de banketbakkersroom even glad in de keukenmachine.
Voeg vervolgens gelatine aan de banketbakkersroom toe, spatel slagroom erdoor en plaats tot gebruik in de koelkast.
Macaron:

Voeg broyage met 65 gram eiwit aan een kom toe en meng goed tot een spijs-achtige substantie.
Kleur het mengsel met een theelepel kleurstofpoeder en roer tot de kleur goed gemengd is.
Verhit een pan met suiker en 70 gram water tot 120 graden.
Klop 65 gram eiwit in een vetvrije kom mooi stevig, voeg een klein beetje suiker en volg met suikersiroop. Draai koud en laat het eiwitmengsel mooi glanzen.
Teken op een vel bakpapier 2 harten, plaats het bakpapier met de inkt naar beneden op een bakplaat.
Meng een deel van het opgeklopte eiwit met het broyage-mengsel en maak familie.
Voeg vervolgens de overige eiwit toe en spatel goed door.
Sla vervolgens de eiwitten kapot en laat het beslag lopen (zie video).
Schep het eiwitmengsel in een spuitzak en vul hiermee de harten op de bakplaat.
Plaats de macarons in de over en bak 25 minuten.
Ga verder met de Zwitserse room.
Afwerken/decoreren:

Smeer 1 macaronhart in met de frambozenjam en versier de rand van het hart met frambozen.
Schep de Zwitserse room in een spuitzak.
Spuit de Zwitserse room tussen de frambozen en dek af met het andere macaronhart.
Garneer het taartje met extra frambozen en poedersuiker.

Voor goede macarons moet je het beslag macaroneren gemist? Start met kijken op NPO Start
npostart.nl
... See MoreSee Less

View on Facebook

1 month ago

Mergellandei
View on Facebook

1 month ago

Mergellandei

Zit je nog op een leuke Valentijnsactie voor je (geheime) liefde te broeden? Meld je snel aan voor de speciale valentijnseditie van Blij met een ei! Stuur een FB-bericht of ga naar: www.altijdweervooreenei.nl/blijmeteenei/

Je houdt er in ieder geval een gave video aan over, en met een beetje geluk de liefde van je leven.

Bekijk hier de eerste aflevering van Blij met een ei: www.facebook.com/altijdweervooreenei/videos/vl.619829931801996/303601600512350/?type=1
... See MoreSee Less

View on Facebook

1 month ago

Mergellandei

Tijdens de brandveiligheids controle voor onze chickies in de stal kwam de inspecteur met een apparaat vanalles meten en visueel inspecteren. Wat hij niet zelf kon is de warmte meten dus mbv een leuk apparaat werd van verschillende apparatuur de warmte gemeten. Alles ✅✅. De tweede foto is van de kippen in de stal. De oogjes geven de meeste warmte omdat het verenpak hun lijfjes isoleert #donsdeken😀
Het had niets te doen met de controle maar gewoon een leuke bijkomstigheid. De 3e foto was ook voor de lol. De eieren waren net gelegd dus straalde ook op t apparaat😀.

De lampen in de stal werden oa gemeten echter doordat we led lampen hebben waren die dus ook koel.

Kortom weer geslaagd voor de zoveelste controle 😀( 2 keer in de maand halen we wel🧐🧐).
We mogen weer door🎉. Good weekend

Controles
#🐔dierenwelzijn
#🥚hygiëne
#🔥veiligheid
#🧐registratie mest kippen eieren boekhouding #akkerbouwcertificaten
#🐔certificaat
#🥚certificaat
#🐔gezondheid
#🥚voedselveiligheid
#leverancier controle

Kan ze eigenlijk niet allemaal opnoemen maar veel is t; echt de 6e dit jaar🤪.🤩🤩
... See MoreSee Less

View on Facebook

1 month ago

Mergellandei

Hatsaflats, internet hoort ook bij de boer :), niet langer aan het lijntje maar draadloze breedbandverbinding. Super blij.Onderzoek vast-draadloos netwerk Heuvellandschap succesvol afgerond!

Op woensdag 6 februari jl. werd bij het MergellandEi in Eckelrade, een van de deelnemers, het haalbaarheidsonderzoek feestelijk afgesloten. Guus en Vera Lardinois: “Wij zijn blij dat ook wij als ondernemers nu een goede internetverbinding hebben en daardoor ook ‘online’ goed bereikbaar zijn.”
Lees het volledige persbericht:https://bit.ly/2RIvLN0

📸Sluysmans Fotografie
... See MoreSee Less

View on Facebook

1 month ago

Mergellandei

Hoeveel eigezichtjes tel je? 2 oogjes moeten zichtbaar zijn 😀....
Op onze site staat een heldere afbeelding : mergellandei.nl/wp-content/uploads/img_4219-1.jpg
... See MoreSee Less

View on Facebook
Onze belofte:

antibiotica vrij

eigen granen teelt

zonne-energie

eieren uit het zuid-limburgse Mergelland

We hebben duurzaamheid, diervriendelijk, welzijn en gezondheid voor mens en dier hoog in het vaandel!

Contact

Mergelandei
Guus, Vera Lardinois
Keerestraat 3 Eckelrade
06 145 00 373 (Vera)
06 387 14 123 (Guus)
Eierautomaat atlijd open

  • Privacy beleid
  • Algemene Leverings en verkoopvoorwaarden
  • Over ons

    In 2004 ginge 2 serdelhunj d’r vandoor. Truuk noa ut zuiden en doa beginne mit ein nuu avontuur. Leas hie wiëer wat r toen gebeurde
    over ons

    nl Dutch
    X