Piksteen

Van nature brengen kippen een belangrijk gedeelte van de dag door met het zoeken van voedsel, scharrelen en stofbaden. Omdat we gewoon de “tafel dekken” houden ze tijd over en zouden ze uit verveling aan elkaar kunnen gaan zitten. We willen ze dan ook afleiden om pikken onderling te voorkomen.gemaakt door onze kippen. Het kunstwerk staat op de schouw. Ook op de eieren automaat en in ons weetjes hok staat een steen.

De kippen krijgen onze eigen pakken tarwestro, waar ze bovenop kunnen zitten om strootjes eruit te pikken en vervolgens helemaal uit elkaar te halen.

Daarnaast krijgen de kippen pikstenen waaraan de kippen hun snavels en nagels slijten. Soms leggen we een mergelblok ertussen en dan krijgen we de mooiste kunstwerken. De kippen eten deze steen helemaal op. Daarom zie je ook geen mergelkippenhok :)).

Luzerne in balen hangen we soms ook op in de stal. Omdat onze kippen naar buiten mogen; zowel in de wintertuin als in de wei voorkomen we op deze manier verveling. De snavels van onze kippen zijn niet gekapt.

Admin

This information box about the author only appears if the author has biographical information. Otherwise there is not author box shown. Follow YOOtheme on Twitter or read the blog.

Contact

Mergelandei
Guus, Vera Lardinois
Keerestraat 3 Eckelrade
06 145 00 373 (Vera)
06 387 14 123 (Guus)
Eierautomaat atlijd open

 • Privacy beleid
 • Algemene Leverings en verkoopvoorwaarden
 • Over ons

  In 2004 ginge 2 serdelhunj d’r vandoor. Truuk noa ut zuiden en doa beginne mit ein nuu avontuur. Leas hie wiëer wat r toen gebeurde
  over ons

  nl Dutch
  X