**STOFBADEN** kippig weetje😀

Kippen gaan graag in bad. Let op geen water want zwemmen kunnen ze niet. Al vanaf het begin doen ze dit om hun verenpak in conditie te behouden. Ze verwijderen hiermee vet en evt parasieten. Zo’n stofbad neemt al gauw een half uur in beslag en verloopt volgens een vaste procedure: gaan zitten met de veren uitgezet, krabben en schudden zodat het stof in de veren komt, liggen en draaien en uitschudden. De voorkeur gaat uit naar zand of turf. Als het regent liggen ze massaal in de paardenstal te stofbaden😀🤩. Een stofbad is ook een groepsgebeuren. De hennen gaan gezamenlijk in bad en de hen die het hoogst in de pikorde staat, krijgt de beste plek. Mmm gezellig. Beetje welness is wel lekker en een 🐔 is zo gek nog niet. #stofbaden #vrijindewei #freerangeeggs #welness

Admin

This information box about the author only appears if the author has biographical information. Otherwise there is not author box shown. Follow YOOtheme on Twitter or read the blog.

Kies uw taal

nl Dutch

Contact

Mergelandei
Guus, Vera Lardinois
Keerestraat 3 Eckelrade
06 387 14 123 (Guus)
06 145 00 373 (Vera)
Eierautomaat atlijd open

  • Privacy beleid
  • Over ons

    In 2004 ginge 2 serdelhunj d’r vandoor. Truuk noa ut zuiden en doa beginne mit ein nuu avontuur. Leas hie wiëer wat r toen gebeurde
    over ons

    nl Dutch
    X