Soepkip!

Ja onze soepkippen hebben in onze wei en stal geleefd in het mergelland en kennen dus ook geen chemische bestrijding tegen vogelmijt. Dus Fipronil- en antibiotica-vrij.

MOMENTEEL IS DE SOEPKIP UITVERKOCHT; WE VERWACHTEN WEER NIEUWE FEBRUARI 2020!!

NORMAAL IS DEZE te koop alleen bij ons na afspraak of op goed geluk 😀én dagelijks bij Slagerij Kusters te Margraten.

Bel ons dan even; 0614500373

Lees in deze link het verschil tussen de vlees en soepkip.

Bij deze een lekker recept.

kippenbouillon pan groentenDe perfect bouillon heeft een krachtige, volle smaak. Goed om te weten is dat het geheim in de ‘belletjes’ zit: die moeten af en toe naar boven komen. Met dit recept zet u in zeven stappen een overheerlijke soep op tafel.

Deze bouillon is van een hele soepkip getrokken. Dat zorgt voor extra smaak. Een soepkip is een oudere kip van circa. 2 jaar oud – onze legkip die vrij in de wei haar diensten bewezen heeft. De smaak van een oudere kip is beter, maar het vlees kan wat taaier zijn. In Nederland worden soepkippen nauwelijks meer gebruikt in de keuken en de meeste Hollandse soepkippen worden dan ook geëxporteerd. Te jammer om dit zomaar te laten verdwijnen. Op het karkas van de legkip zit minder vlees, echter de legkip is ouder dan een vleeskip of moederdier waardoor de smaak van de bouillon dus krachtiger is.

Ingrediënten:

 • -1 grote ui, met schil
 • -4 wortels
 • -4 stengels bleekselderij
 • -1 prei
 • -1 soepkip
 • -10 takjes tijm
 • -foelie erbij is ook lekker
 • -10 takjes peterselie
 • -2 laurierblaadjes
 • -10 zwarte peperkorrels
 • -koud water
 • -zout
 • -citroensap naar smaak

STAP 1
Snijd de ui doormidden en snijd de wortels en de bleekselderij in grote stukken. Maak de prei schoon en snijd in grote stukken. Doe de soepkip met alle ingrediënten behalve het zout en het citroensap in een grote pan.

STAP 2
Giet er net zoveel water bij tot de kip ruim onder staat. Breng het water net aan de kook. Zet het vuur dan zo hoog dat er af en toe kleine belletjes naar boven komen. Doe geen deksel op de pan zegt t recept maar dat doe ik wel (bij stap 4 hoef ik nooit water toe te voegen)

STAP 3
Verwijder als u van een heldere bouillon houdt het eerste uur elke 10 tot 15 minuten het bruinige schuim van de soep met een schuimspaan of zeefje. Schuim als het nodig is na die tijd de bouillon nog 1 à 2 keer af. Ik doe dit nooit!

STAP 4
Laat de soep nog ongeveer 5 tot 7 uur trekken. Controleer regelmatig of de kip nog onder water staat en voeg indien nodig nog wat heet water toe. Er moeten nog steeds alleen af en toe wat belletjes naar boven komen.

STAP 5
Filter de bouillon door een schone doek in een zeef en laat afkoelen. Zet de bouillon hierna in de koelkast om door en door koud te worden. Ook dit doe ik enkel door een zeef.

STAP 6
Pluk het kippenvlees van het karkas en gebruik het eventueel in de soep of in een salade.

STAP 7
Verwijder na afkoeling het gestolde vet van de bouillon en breng de bouillon op smaak met zout en eventueel een scheutje citroensap

Verse bouillon op voorraad
De bouillon blijft in de koelkast circa 3 dagen goed. In de vriezer is de bouillon ca. 3 maanden houdbaar. Vries de bouillon in kleine porties in, bijvoorbeeld in een ijsblokjesvorm.

Aziatische variatie
Het principe is hetzelfde, maar de smaak van de soep wordt door het gebruik van andere groenten en kruiden heel bijzonder. De Aziatische bouillon smaakt bijvoorbeeld heerlijk in een gevulde noedelsoep. Vervang hiervoor de tijm, peterselie, laurierblaadjes en de peperkorrels door een stukje gember ter grootte van een vingerkootje, 3 tenen knoflook, 1 stengel citroengras en eventueel 1 rode peper.

Het zijn onze eigen kippen en panklaar!!! Ze wegen ca 1000-1100 gram.

Labels:, , , , ,

Admin

This information box about the author only appears if the author has biographical information. Otherwise there is not author box shown. Follow YOOtheme on Twitter or read the blog.

Contact

Mergelandei
Guus, Vera Lardinois
Keerestraat 3 Eckelrade
06 145 00 373 (Vera)
06 387 14 123 (Guus)
Eierautomaat atlijd open

 • Privacy beleid
 • Algemene Leverings en verkoopvoorwaarden
 • Over ons

  In 2004 ginge 2 serdelhunj d’r vandoor. Truuk noa ut zuiden en doa beginne mit ein nuu avontuur. Leas hie wiëer wat r toen gebeurde
  over ons

  nl Dutch
  X