De ophokplicht duurt voort

Gelukkig geldt voor onze jonge hennen  een uitzondering.
De ophokplicht ging namelijk in op 9 november. Na twaalf weken mogen deze eieren niet meer als vrije uitloopeieren worden verkocht. Dat betekent dat de eieren vanaf 2 februari worden gestempeld met een 2, van scharrelei, gevolgd door NL en de producentencode.
Onze witte hennen zijn pas in de  21e week en mogen dus nog ca 12 weken het vrije uitloop keurmerk en dus stempel dragen.

Met dit druilerige weer geen probleem maar als de vroege Lente zon uitkomt hunkeren wij naar afschaffing van deze maatregeling. Sommige mensen vinden het zielig, maar deze hennen hebben nog niet genoten van de volle zon en wat niet weet wat niet deert zolang er maar voldoende te doen is in de stal. Net zoals de kids nu minder buiten spelen en je zelf ook misschien liever bij de kachel zit is er geen probleem. Al jeuken hier de handen om voor het eerst de witte kippen de stal uit zien te vliegen, rennen en dan vast te leggen op de gevoelige plaat. Maar goed eerst carnaval vieren! Alaaf!

Trackback van jouw site.

Admin

This information box about the author only appears if the author has biographical information. Otherwise there is not author box shown. Follow YOOtheme on Twitter or read the blog.

Laat een reactie achter

Contact

Mergelandei
Guus, Vera Lardinois
Keerestraat 3 Eckelrade
06 145 00 373 (Vera)
06 387 14 123 (Guus)
Eierautomaat atlijd open

 • Privacy beleid
 • Algemene Leverings en verkoopvoorwaarden
 • Over ons

  In 2004 ginge 2 serdelhunj d’r vandoor. Truuk noa ut zuiden en doa beginne mit ein nuu avontuur. Leas hie wiëer wat r toen gebeurde
  over ons

  nl Dutch
  X