Kip Kerrie Salade

Als je zelf bouillon hebt getrokken van de soepkip gebruik je misschien wat van het kippenvlees in de bouillon, maar er zit veel vlees aan zo’n beest. Bovendien is soepkippenvlees nog lekker ook. Als je het niet meteen wilt gebruiken kun je het vlees invriezen (met wat van de bouillon, i.v.m. uitdrogen). Haal eerst het vel eraf, en geef dat aan de kat of hond, die is er blij mee. Onderstaand recept voor een kerriesalade vind ik veel lekkerder met vlees van een soepkip dan met zo’n bleek kippeborstje. De salade is heel geschikt voor een salade buffet, op toast, of gewoon op brood.   Ingrediënten
 • vlees van een gare soepkip
 • (100 gram gewassen  rozijnen)
 • 50 gram geschaafde amandelen, hazelnoten of pijnboompitten
voor de dressing:
 • 1 sjalotje, fijngesnipperd
 • 1 eetlepel kerriepoeder
 • 2 of 3 knoflooktenen uit de knijper
 • 1/2 theelepel cayennepeper
 • witte peper en zout naar smaak
 • 1 deciliter mayonaise
 • 1/2 deciliter yoghurt
 • 1 eetlepel olie
  Voorbereiding/Bereiding Snijd het kippenvlees klein. Rooster de geschaafde amandelen, hazelnoten of pijnboompitten in een droge koekenpan. Als je hazelnoten gebruikt, hak deze dan grof. Meng in een grote kom kip, rozijnen en noten. Voor de dressing fruit je het sjalotje in olie lichtbruin. Doe de knoflook erbij en fruit nog een halve minuut. Doe de kerriepoeder erbij, en fruit nog enkele seconden. Laat het mengsel afkoelen. Roer mayonaise en yoghurt door elkaar, doe het uienmengsel en cayennepeper erbij. Proef, doe dan zout en peper erbij. Schep de dressing door het kipmengsel, en zet enkele uren in de koelkast. Serveren Haal de salade een half uur vóór het serveren uit de koelkast. Deze salade is lekker als onderdeel van een koud buffet. Als voorgerecht geef je er wat mild groen bij, en toast.

Labels:

Trackback van jouw site.

Admin

This information box about the author only appears if the author has biographical information. Otherwise there is not author box shown. Follow YOOtheme on Twitter or read the blog.

Laat een reactie achter

Kies uw taal

nl Dutch

Contact

Mergelandei
Guus, Vera Lardinois
Keerestraat 3 Eckelrade
06 387 14 123 (Guus)
06 145 00 373 (Vera)
Eierautomaat atlijd open

 • Privacy beleid
 • Over ons

  In 2004 ginge 2 serdelhunj d’r vandoor. Truuk noa ut zuiden en doa beginne mit ein nuu avontuur. Leas hie wiëer wat r toen gebeurde
  over ons

  nl Dutch
  X