bij de opfokker

Wat doen wij als we geen kippen hebben

( foto; bij de opfokker in de stal; deze hennen komen eind januari naar ons)

Als er een wisseling optreedt van “oude” en “jonge” hennen is het belangrijk dat we de mest uit de stal halen. De turfmatjes uit de nesten halen en reinigen. De waterleidingen goed doorspoelen etc.
Daarnaast gaan we trappen voor de kippen van de bovenste etage naar de onderste etage maken, zodat ook zij naar buiten kunnen iedere dag van 10:00 tot zonsondergang. De weide die we in het voorjaar hebben afgerasterd zal dubbel zo groot worden ( 10 ha).
Dierwelzijn staat steeds meer voorop in onze samenleving waar wij ook op in moeten en willen spelen; zo mogen de snavels binnenkort niet meer worden getoucheerd, wat wij nu (net zoals biologisch) willen testen. De snavels vinden wij echter spannend i.v.m het elkaar kunnen pikken wat kippen, vrouwlui, toch goed kunnen. We zullen het komend koppel dan ook intensief bekijken en proberen af te leiden met stro, buitenloop, luzerne, pikblokken etc.
Kortom werk genoeg voor ons als we geen eitjes hoeven te rapen. De eerste weken als de kippen er zijn leggen ze nagenoeg nog geen eieren. Dan moeten we ze goed leren naar binnen gaan, de stok op leren gaan en dan als de eerste eitjes komen deze netjes in de nesten leggen, zodat ze het juiste gedrag kopiëren. Binnen een week of 3 na de eerste “pulle” eikes legt bijna iedere hen een ei. Dat gaat dan weer in rap tempo.
Zoals je een puppy dat leert, maar dan nu een groter nest!

*2018* Flyer_leegstand_2018

Trackback van jouw site.

Admin

This information box about the author only appears if the author has biographical information. Otherwise there is not author box shown. Follow YOOtheme on Twitter or read the blog.

Laat een reactie achter

Contact

Mergelandei
Guus, Vera Lardinois
Keerestraat 3 Eckelrade
06 145 00 373 (Vera)
06 387 14 123 (Guus)
Eierautomaat atlijd open

 • Privacy beleid
 • Algemene Leverings en verkoopvoorwaarden
 • Over ons

  In 2004 ginge 2 serdelhunj d’r vandoor. Truuk noa ut zuiden en doa beginne mit ein nuu avontuur. Leas hie wiëer wat r toen gebeurde
  over ons

  nl Dutch
  X