Soepkip helaas nu op

De lekkerste kippenbouillon en kippenragout maakt u toch echt van een legkip, de structuur van het vlees is stevig en smaakvol. De soepkip heeft binnen en buiten gescharreld en heeft een goed en vrij leven gehad zónder antibiotica in het voer of waar dan ook bij MergellandEi. Naast veel scharrelruimte in de stal hebben de kippen de beschikking over een ruime uitloop. Omdat legkippen maar één keer per 1,5/2 jaar jaar geslacht worden, is het alleen mogelijk om ze diepgevroren te leveren. De hele kippen hebben een gewicht van ca 1400 gram en zijn panklaar voor de soeppan!
RECEPT VAN GERTIE:

 • 3 liter water, kip erin en aan de kook brengen. Daarna vuur zo laag zetten dat het nog een beetje blupt. 6 uur laten trekken zo. Afkoelen laten en pan en al in de koelkast een nachtje laten staan.

Kip valt de volgende ochtend zo van het karkas af. Botjes, vel en vet verwijderen. Stukken vlees in een kom. Bouillon daarna zeven. Bak in een scheutje olijfolie in een grote pan lenteuitjes in ringetjes en 2 teentjes knoflook.

 • Doe de bouillon erbij.
 • 3 kippenb.blokjes en
 • 1 tuinkr.b.blokje.
 • Breng aan de kook.

Wat er bij Gertie daarna inging:

   • Een pak Thaise roerbak v.d. Aldi
   • Een pakje verse taugé
   • Een blikje bamboescheuten v.d. Jumbo
   • Kippenvlees in stukjes
   • Peper, beetje citroensap en in een
   • theehoudertje aan de rand van de pan
    gevuld met wat laurierblaadjes en foelieblaad.

Heb niet hoeven afschuimen of ontvetten.
Lekkere Triangel erbij gebakken, roomboter erop en JUH!!!!!

nog een recept 

Neem een flinke pan en zet de kip goed onder water. Voeg er een liter of 4 à 5 water bij ( de één doet dit met lauw water en de ander met koud water). Breng dit aan de kook,eventueel goed afschuimen en dan klein zetten. (niet doorkoken) Laat dit dan een uur of 6 trekken óf ik doe altijd een hele nacht de pan op het fornuis zetten op stand 1 ( dan ruikt het lekker in huis). Ga s’ ochtends gewoon naar je werk nadat je het fornuis hebt uitgezet en maak er avonds een heerlijk gezond soepje van. (Let erop dat de kip in zijn geheel onder water zwemt 🙂

   • 2 wortelen
   • 1 tak selderij
   • 1 ui
   • teentje knoflook
   • veel pretgroen 😉
   • laurier
   • tijm
   • peper
   • zout

of supersimpel:

Kip in de pan geheel onder lauw water zetten en aan de kook brengen met wat zout en een paar bouillonblokjes. Als het vlees van het bot valt en er zitten lekker “vet-ogen” op zitten dan is de soep “veardig”! Smakelijk!

Van het vlees maakt u een ragout voor een pasteitje of een heerlijke kipkerriesalade of u kunt het na het koken wokken. Het is een soepkip dus geen malse kipfilet! Wat ouder en rijper en dus lekker van smaak!


Op dit moment zijn ze OP

http://www.puurgezond.nl/kijk/video-hoe-maak-je-kippensoep/

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Admin

This information box about the author only appears if the author has biographical information. Otherwise there is not author box shown. Follow YOOtheme on Twitter or read the blog.

Laat een reactie achter

Contact

Mergelandei
Guus, Vera Lardinois
Keerestraat 3 Eckelrade
06 145 00 373 (Vera)
06 387 14 123 (Guus)
Eierautomaat atlijd open

 • Privacy beleid
 • Algemene Leverings en verkoopvoorwaarden
 • Over ons

  In 2004 ginge 2 serdelhunj d’r vandoor. Truuk noa ut zuiden en doa beginne mit ein nuu avontuur. Leas hie wiëer wat r toen gebeurde
  over ons

  nl Dutch
  X