Fotosessie

Men neme een kip en loopt achterom t bos in op zoek naar een mergelgrotje…..


 

Tijdens de fotosessie verschillende foto’s gemaakt achter in het Savelsbos. Dit mooie bos ligt achter en voor ons bedrijf. We hebben ons ei naar de mooie steen in dit gebied genoemd omdat het Plateau van Margraten  de kern van het Mergelland vormt en wij hier wonen.

De naam Mergelland verwijst naar de Limburgse mergel , die in dit gebied dicht aan de oppervlakte ligt en op sommige plaatsen aan de oppervlakte treedt. Door de ondergrondse mergelwinning zijn veel mergelgroeven ontstaan, die als de “mergelgrotten” van Limburg bekendheid kregen. Bekende grotten zijn aanwezig  in de gemeente Valkenburg aan de Geul gelegen.

 

In Eckelrade in het Savelsbos zijn deze foto’s gemaakt. Ik zou zeggen; pak de wandelschoenen en geniet en tik dan een mergellandeitje!

In de wei zit overigens geen mergel. Gewoon groen gras en op dit moment groeit er ook nog spelt. De weide is 4 ha groot.

kip mergelgrot

mergellandkip voor de mergelgrot

mergelgrot en kip img_2543.jpgmergellandkip en grot; even wennen

Labels:,

Trackback van jouw site.

Admin

This information box about the author only appears if the author has biographical information. Otherwise there is not author box shown. Follow YOOtheme on Twitter or read the blog.

Laat een reactie achter

Contact

Mergelandei
Guus, Vera Lardinois
Keerestraat 3 Eckelrade
06 145 00 373 (Vera)
06 387 14 123 (Guus)
Eierautomaat atlijd open

 • Privacy beleid
 • Algemene Leverings en verkoopvoorwaarden
 • Over ons

  In 2004 ginge 2 serdelhunj d’r vandoor. Truuk noa ut zuiden en doa beginne mit ein nuu avontuur. Leas hie wiëer wat r toen gebeurde
  over ons

  nl Dutch
  X