Mayonaise…met de staafmixer..binnen een minuut…..een eitje!!

Klinkt te goed om waar te zijn, toch? Ik ga je vertellen dat het gewoon kan. Dankzij een heel erg simpele truc maak je je eigen mayonaise in de tijd die het je zou kosten om naar de koelkast te lopen en een pot mayonaise open te draaien.

Nouja, zó snel gaat het nu ook weer niet, maar het is absoluut snel en echt heel makkelijk.

Misschien heb je deze truc weleens voorbij zien komen, maar durfde je het niet aan om het te proberen. Ik was in ieder geval wel zo! En toen ik het eenmaal probeerde, mislukte het 4 van de 5 keer. Ik weet nog steeds niet waarom het één keer wel lukte, maar ik had al zo veel geschifte mayonaise weg moeten gooien dat ik ermee stopte. Sindsdien maak ik mijn mayonaise gewoon op de langzame manier: waarbij ik de olie heel rustig toevoeg en in de tussentijd blijf kloppen. Op die manier kost het me zeker een kwartier om mayonaise te maken, maar het mislukte in ieder geval niet. (en dat is ook wat waard!)

Toch liet het me niet los. Waarom kon ik die staafmixer-mayonaise niet maken? Waarom mislukte het steeds? Ik heb het tot op de bodem uitgezocht en weet nu waar je op moet letten bij het maken van deze mayonaise. Zoals je in onderstaand filmpje kunt zien, lukt het mij nu ook!

Gebruik een heel ei. Normaal gebruik ik 2 dooiers in mijn mayonaise, maar met deze methode werkt dat niet.
Gebruik een kom, pot of maatbeker met rechte randen (zie ook het voorbeeld in het filmpje) waar je staafmixer precies in past.

Haal de staafmixer langzaam maar geleidelijk omhoog: ga vooral niet te snel. Deze mayonaise is al heel erg snel klaar, dus er is geen reden om te haasten.
Zorg dat de ingrediënten op kamertemperatuur zijn.



Supersnelle Mayonaise

Totale tijd 5′

 • Personen: 6
 • Ingrediënten
 • 1 ei
 • 1 el citroensap
 • 1 el appelazijn
 • ½ tl zout
 • 250 ml milde olijfolie
 • Bereiding
 • Breek het ei boven een kom waar je staafmixer precies in past.
  Voeg daarna citroensap, appelazijn, zout en olijfolie toe.
  Zet de staafmixer voorzichtig op de bodem van de pot.
  Begin nu met mixen: eerst een aantal seconden op de bodem van de pot. Haal daarna de staafmixer langzaam maar geleidelijk omhoog.
  Blijf mixen tot de olijfolie volledig op is genomen in de mayonaise.
  Klaar!

  Deze mayonaise is vrij zuur: zo vind ik mijn mayo het lekkerste. Voel je vrij om de hoeveelheden citroensap en/of appelazijn naar je eigen voorkeuren aan te passen. Vind je de mayonaise te dun? Voeg de volgende keer dan gewoon meer olie toe: hoe meer olie, hoe dikker de mayonaise wordt.
  Daarnaast kun je je volop uitleven wat betreft de smaakjes! Hieronder vind je enkele suggesties:

 • Mosterd
 • Knoflook en tijm
 • Rozemarijn en peper
 • Bieslook en extra citroensap
 • Rode ui en peterselie
 • Is het jou ook gelukt om deze mayonaise te maken? Of heb je er nog moeite mee? Laat het me weten in de reacties, ik ben benieuwd!

  BRON https://www.eetpaleo.nl/sauzen-dressings/supersnelle-mayonaise/

  Labels:

  Trackback van jouw site.

  Admin

  This information box about the author only appears if the author has biographical information. Otherwise there is not author box shown. Follow YOOtheme on Twitter or read the blog.

  Laat een reactie achter

  Contact

  Mergelandei
  Guus, Vera Lardinois
  Keerestraat 3 Eckelrade
  06 145 00 373 (Vera)
  06 387 14 123 (Guus)
  Eierautomaat atlijd open

 • Privacy beleid
 • Algemene Leverings en verkoopvoorwaarden
 • Over ons

  In 2004 ginge 2 serdelhunj d’r vandoor. Truuk noa ut zuiden en doa beginne mit ein nuu avontuur. Leas hie wiëer wat r toen gebeurde
  over ons

  nl Dutch
  X