Genieten in eigen tuin

Het ziet er wel veel gezelliger uit zo. We krijgen wel eens vragen of we nu de eitjes uit de tuin moeten halen, maar dat doen we alleen met Pasen :)). Een hele enkele keer ligt er een eitje in de wei. De kippen verblijven in de stal tot ca 10:00. Dan hebben ze al ontbeten en hun eitje gelegd in de stal. Daarna gaan de luiken open tot zonsondergang. Afhankelijk van het weer en tijdstip zie je dan véél kippen buiten lopen of weinig. Als gevoerd wordt, dat gebeurt in de stal, rennen ze voor 90 % allemaal naar binnen. Als er veel wind op komt zetten zoeken ze ook beschutting in de wintertuin of stal. Bij bewolkt, droog weer zijn er heelveel buiten. De paarden lopen er tussen en bieden iets bescherming tegen roofvogels. Achter ons bedrijf loopt een wandelpad ( zie roze doos) en zijn de kippen te zien. IN het begin groeide langs het wandelpad spelt, de kippen liepen hier tussen in. Het spelt ei…..;); dit is geoogst en er is gras ingezaaid. Sommige kippen lopen honderden meters per dag!! Bij zonsondergang komen ze vanzelf weer naar hun veilige plek en zoeken zich een slaapplek op stok in de stal.

Labels:

Trackback van jouw site.

Admin

This information box about the author only appears if the author has biographical information. Otherwise there is not author box shown. Follow YOOtheme on Twitter or read the blog.

Laat een reactie achter

Contact

Mergelandei
Guus, Vera Lardinois
Keerestraat 3 Eckelrade
06 145 00 373 (Vera)
06 387 14 123 (Guus)
Eierautomaat atlijd open

 • Privacy beleid
 • Algemene Leverings en verkoopvoorwaarden
 • Over ons

  In 2004 ginge 2 serdelhunj d’r vandoor. Truuk noa ut zuiden en doa beginne mit ein nuu avontuur. Leas hie wiëer wat r toen gebeurde
  over ons

  nl Dutch
  X