Zalmrolletjes met spinazie

benodigheden:


2x een handvol spinazie
3 eieren
wat geraspte parmezaanse kaas (ongeveer een koffiekopje)
1 theelepel dille
150 gram roomkaas
1 citroen
150 gram gerookte zalm
peper & zout
bakpapier
plasticfolie
bakplaat
boter om in te vetten
keukenmachine

en dan aan de slag:


Verwarm je oven voor op 180 graden. Giet een scheutje olie in een pan en bak de spinazie totdat deze geslonken is. Spoel de spinazie vervolgens af onder koud water en knijp de spinazie goed uit. Scheid de 3 eieren en vang zowel de eidooiers als het eiwit op in aparte bakjes. Meng de spinazie met de eidooiers, de geraspte parmezaanse kaas en wat peper en zout in een keukenmachine en pureer tot een gladde pasta. Mix de eiwitten apart tot er pieken ontstaan en spatel de eiwitten door het spinazie mengsel.
Bekleed de bakplaat met het bakpapier en vet dit bakpapier lichtjes in met boter. Giet het eimengsel op het bakpapier en bak ongeveer 10/15 minuten midden in de oven. Houd altijd tijdens het bakken in de gaten, de ene oven gaat sneller dan de andere! (mijn eimengsel hoeft er bijvoorbeeld maar 10 minuten in) Draai de omelet om op een ander bakpapiertje en laat afkoelen.
Rasp de schil van de citroen, pers de citroen en meng de citroenrasp en het sap met de roomkaas in een kom. Voeg hier ook de dille en wat peper en zout aan toe en meng goed. Leg de omelet op een stuk plastic folie. Smeer de roomkaas uit over de omelet en bedek de roomkaas met de gerookte zalm. Rol de omelet (in de lengte) op met behulp van het folie. Draai de uiteinden van de folie goed aan en leg de rol in de koelkast voor een paar uren.
Aansnijden en smullen maar!

Labels:,

Trackback van jouw site.

Admin

This information box about the author only appears if the author has biographical information. Otherwise there is not author box shown. Follow YOOtheme on Twitter or read the blog.

Laat een reactie achter

Contact

Mergelandei
Guus, Vera Lardinois
Keerestraat 3 Eckelrade
06 145 00 373 (Vera)
06 387 14 123 (Guus)
Eierautomaat atlijd open

 • Privacy beleid
 • Algemene Leverings en verkoopvoorwaarden
 • Over ons

  In 2004 ginge 2 serdelhunj d’r vandoor. Truuk noa ut zuiden en doa beginne mit ein nuu avontuur. Leas hie wiëer wat r toen gebeurde
  over ons

  nl Dutch
  X