Dé Ommmelet……mmm

Misschien verwachtte je dat onze vlaggenschotel vol sjieke ingrediënten en ingewikkelde technieken zit. Maar nee: we houden het liever bij een paar welgekozen smaken. Je zult zien dat de methode simpel is.

http://www.youtube.com/watch?v=AgHgbn_sVUw

Voor een flinke eenpersoonsomelet heb je 3 à 4 eieren nodig. Je hebt ook nodig: mosterdgroen, dragon, boter, olie, goede kwaliteit zeezout en verse zwarte peper.

Breek de eieren in een kom. Begin ze met een vork te roeren en houd daarmee op zodra het wit en de dooiers goed vermengd zijn. Klop het mengsel vooral niet op! Maak op smaak met zout en peper.

Daarna roer je er elk twee eetlepels dragon en mosterdgroen door. Mosterd is een stevige plant die een beetje op tuinkers lijkt. Je kunt die zelf kweken op de vensterbank; zoek bij ‘Freubelen met eieren’ om te zien hoe je dat moet doen. Dragon is een spannend kruid met een anijssmaak dat het heel goed doet bij eieren. Laat het geheel een paar minuten staan terwijl je een groene salade klaarmaakt, snijd het brood en verwarm de borden. Dan begint de smaak van de kruiden in het eiermengsel te trekken.

Tijd voor het betere werk! Verwarm een kleine ronde koekenpan op medium hitte en doe er een flinke klont boter in, smelt de boter en giet het mengsel erin voor de boter bruin wordt. Gebruik je oude vertrouwde houten lepel om geultjes te maken waar het nog niet bereide mengsel in kan lopen. Je moet er wel goed het oog op houden, want de omelet moet van boven nog ‘baveuse’ (nog een beetje rauw aan de bovenkant) zijn als je die eruit haalt en de bodem licht gekleurd. Dien de omelet meteen op met de salade, brood en een glas champagne. Op het goede leven!

Of check deze met instructie van de chef zelf :)) met kaas en gebruik de omelet bv als een wrap.

Labels:,

Trackback van jouw site.

Admin

This information box about the author only appears if the author has biographical information. Otherwise there is not author box shown. Follow YOOtheme on Twitter or read the blog.

Laat een reactie achter

Contact

Mergelandei
Guus, Vera Lardinois
Keerestraat 3 Eckelrade
06 145 00 373 (Vera)
06 387 14 123 (Guus)
Eierautomaat atlijd open

 • Privacy beleid
 • Algemene Leverings en verkoopvoorwaarden
 • Over ons

  In 2004 ginge 2 serdelhunj d’r vandoor. Truuk noa ut zuiden en doa beginne mit ein nuu avontuur. Leas hie wiëer wat r toen gebeurde
  over ons

  nl Dutch
  X