Rabarbertaart

Rabarbertaart met meringue

Ingrediënten

250 g

rabarber

225 g

kristalsuiker

3

mergellandeitjes

50 g

boter

50 g

maïzena, gezeefd

125 g

zelfrijzende bloem, gezeefd

3 el

melk

extra:

keukenrobot / springvorm

Was de rabarber en snijd in blokjes.

Meng 125 g suiker met twee eierdooiers in de keukenrobot (houd de eiwitten apart). Voeg de boter en 1 heel ei toe. Meng de bloem en maïzena erdoor. Doe als allerlaatste de melk erbij en klop nog eens goed door.

Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een springvorm in en bestuif met bloem. Schep het deeg in de vorm en leg hierop de stukjes rabarber. Bak 40 minuten.

Werk af:

Klop het eiwit stijf. Blijf kloppen en voeg beetje bij beetje de rest van de suiker toe. Haal de rand van de springvorm en verdeel het eiwitmengsel over de taart. Zet nog 10 minuten terug in de oven tot het eiwit een mooi goudgeel laagje heeft.

Vlaanderen Kookt – Rabarbertaart

Labels:,

Trackback van jouw site.

Admin

This information box about the author only appears if the author has biographical information. Otherwise there is not author box shown. Follow YOOtheme on Twitter or read the blog.

Laat een reactie achter

Contact

Mergelandei
Guus & Vera Lardinois
Keerestraat 3 Eckelrade
06 145 00 373
Eierautomaat atlijd open

Over ons

In 2004 ginge 2 serdelhunj d’r vandoor. Truuk noa ut zuiden en doa beginne mit ein nuu avontuur. Leas hie wiëer wat r toen gebeurde
over ons

nl Dutch
X