Recept van Gertie

3 liter water, kip erin en aan de kook brengen. Daarna vuur zo laag zetten dat het nog een beetje blupt. 6 uur laten trekken zo. Afkoelen laten en pan en al in de koelkast een nachtje laten staan. Kip valt de volgende ochtend zo van het karkas af. Botjes, vel en vet verwijderen. Stukken vlees in een kom. Bouillon daarna zeven. Bak in een scheytje olijfolie in een grote pan lenteuitjesi n ringetjes en 2 teentjes knoflook. Doe de bouillon erbij. 3 kippenb.blokjes en 1 tuinkr.b.blokje. Breng aan de kook. Wat er bij mij daarna inging: Een pak Thaise roerbak v.d. Aldi Een pakje verse taugé  Een blikje bamboescheuten v.d. Jumbo Kippenvlees in stukjes Peper, beetje citroensap en in een  theehoudertje aan de rand van de pan  gevuld met wat laurierblaadjes en foelieblaad. Heb niet hoeven afschuimen of ontvetten. Lekkere Triangel erbij gebakken, roomboter erop en JUH!!!!!

Lees verder Geen Reacties

Soepkip helaas nu op

De lekkerste kippenbouillon en kippenragout maakt u toch echt van een legkip, de structuur van het vlees is stevig en smaakvol. De soepkip heeft binnen en buiten gescharreld en heeft een goed en vrij leven gehad zónder antibiotica in het voer of waar dan ook bij MergellandEi. Naast veel scharrelruimte in de stal hebben de kippen de beschikking over een ruime uitloop. Omdat legkippen maar één keer per 1,5/2 jaar jaar geslacht worden, is het alleen mogelijk om ze diepgevroren te leveren. De hele kippen hebben een gewicht van ca 1400 gram en zijn panklaar voor de soeppan! RECEPT VAN GERTIE:
 • 3 liter water, kip erin en aan de kook brengen. Daarna vuur zo laag zetten dat het nog een beetje blupt. 6 uur laten trekken zo. Afkoelen laten en pan en al in de koelkast een nachtje laten staan.
Kip valt de volgende ochtend zo van het karkas af. Botjes, vel en vet verwijderen. Stukken vlees in een kom. Bouillon daarna zeven. Bak in een scheutje olijfolie in een grote pan lenteuitjes in ringetjes en 2 teentjes knoflook.
 • Doe de bouillon erbij.
 • 3 kippenb.blokjes en
 • 1 tuinkr.b.blokje.
 • Breng aan de kook.
Wat er bij Gertie daarna inging:

Lees verder Geen Reacties

bij de opfokker

Wat doen wij als we geen kippen hebben

( foto; bij de opfokker in de stal; deze hennen komen eind januari naar ons) Als er een wisseling optreedt van “oude” en “jonge” hennen is het belangrijk dat we de mest uit de stal halen. De turfmatjes uit de nesten halen en reinigen. De waterleidingen goed doorspoelen etc. Daarnaast gaan we trappen voor de kippen van de bovenste etage naar de onderste etage maken, zodat ook zij naar buiten kunnen iedere dag van 10:00 tot zonsondergang. De weide die we in het voorjaar hebben afgerasterd zal dubbel zo groot worden ( 10 ha). Dierwelzijn staat steeds meer voorop in onze samenleving waar wij ook op in moeten en willen spelen; zo mogen de snavels binnenkort niet meer worden getoucheerd, wat wij nu (net zoals biologisch) willen testen. De snavels vinden wij echter spannend i.v.m het elkaar kunnen pikken wat kippen, vrouwlui, toch goed kunnen. We zullen het komend koppel dan ook intensief bekijken en proberen af te leiden met stro, buitenloop, luzerne, pikblokken etc. Kortom werk genoeg voor ons als we geen eitjes hoeven te rapen. De eerste weken als de kippen er zijn leggen ze nagenoeg nog geen eieren. Dan moeten we ze goed leren naar binnen gaan, de stok op leren gaan en dan als de eerste eitjes komen deze netjes in de nesten leggen, zodat ze het juiste gedrag kopiëren. Binnen een week of 3 na de eerste “pulle” eikes legt bijna iedere hen een ei. Dat gaat dan weer in rap tempo. Zoals je een puppy dat leert, maar dan nu een groter nest! *2018* Flyer_leegstand_2018

Lees verder Geen Reacties

Eieren in tomatensaus van mmmEggie collega Carla

Nodig voor 2 pers.:
 • 1 gegrilde rode paprika uit pot
 • 1 ui
 • 200 gr rundergehakt
 • 2 tenen knoflook
 • 2 blikken tomatenblokjes (400gr)
 • 1/2 theelepel komijnzaad
 • 4 tot 6 eieren
 • 1 theelepel cayennepeper
 • zout/peper
img_3461.jpg

Bak de stukjes ui, knoflook, paprika in de olie en voeg komijnzaad toe.

Voeg het gehakt erbij. Als het goed geurt doe je de tomaten blokjes erbij.

img_3463.jpg

Laat het vocht van de tomaten iets indampen zodat de saus dikker wordt. Duw met de bolle kant van een soeplepel een kuiltje in de saus (het vocht loopt hierin maar verdwijnt als het ei erin gaat). Breek het ei en laat het in zijn geheel in de kuil vallen.

Laat de eieren zo’n 15 minuten stollen op laag vuur. Evt laatste 5 minuten deksel op de pan

Het eieren in tomatensaus- gerecht is klaar. Heerlijk met macaroni of rijst en wat rauwkost.

Smakelijk!

Lees verder Geen Reacties

Kies uw taal

nl Dutch

Contact

Mergelandei
Guus & Vera Lardinois
Keerestraat 3 Eckelrade
06 145 00 373
Eierautomaat atlijd open

 • Privacy beleid
 • Over ons

  In 2004 ginge 2 serdelhunj d’r vandoor. Truuk noa ut zuiden en doa beginne mit ein nuu avontuur. Leas hie wiëer wat r toen gebeurde
  over ons

  nl Dutch
  X