Gevulde koeken

Je hebt nodig:

100 gram witte basterdsuiker
200 gram zachte boter
0,50 ei
1 theelepel citroen (rasp)
1 mespuntje zout
6 gram bakpoeder
300 gram Zeeuwse bloem
200 gram blanke amandelen
200 gram kristalsuiker
0,50 citroen (rasp)
scheutje amaretto
1 eiwit
1 ei
1 eidooier
60 garneer amandelen

Bereiding:

Meng basterdsuiker, boter, ei en citroenrasp en zout.
Meng vervolgens het bakpoeder en de Zeeuwse bloem erdoor.
Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het minstens 1 uur in de koelkast rusten.
Rol het deeg uit (2 mm) met een deegroller en gebruik bloem en steek er volgens 24 plakjes uit van ca. 10 cm doorsnede.
Leg 12 plakjes op een bakplaat die is bekleed met bakpapier.
Houdt de overige 12 plakjes achter.
Vermaal in een keukenmachine de amandelen en de suiker fijn en voeg daar naar behoefte losgeklopt ei(wit) en citroenrasp doorheen tot de spijs spuitbaar is.
Voor de smaak een beetje amaretto toevoegen. Maak de plakranden alvast een beetje vochtig met wat water.
Spuit met een spuitzak het spijs op de 12 plakjes en dek deze af met de 12 achtergebleven plakjes.
Druk de randen ietwat aan.
Meng 1 ei en 1 eierdooier in een kommetje en bestrijk met behulp van een kwastje de bovenkant van de koeken.
Druk vervolgens 5 halve garneeramandelen in de koek.
Laat het ei-strijksel een half uur intrekken en verwarm ondertussen de oven voor op 210 graden.
Na een half uur de koeken nogmaals met ei bestrijken en dan 10-15 minuten de oven in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.