Asperges met ham, ei en peterselie

  Smakelijk!
ingrediënten 3 eieren ( liefst enkele dagen oud ivm pellen) 16 verse asperges 2 plakken boerenham van 5 mm, in dobbelsteentjes 50 g roomboter ¼ bosje peterselie, fijngehakt bereiden Schil de asperges en snijd ongeveer 1 cm van de onderkant af. Leg ze in een ruime pan of braadslede met water; de asperges moeten onderstaan. Voeg wat zout toe. Breng het water aan de kook en kook de asperges vervolgens 2 minuten. Neem de pan van het vuur en laat de asperges in het vocht afkoelen. Kook de eieren 5 minuten. Laat ze schrikken en pel ze. Wrijf de eieren door een grove zeef. Doe de dobbelsteentjes boerenham bij het verkruimelde ei in een steelpannetje. Laat 20 g boter smelten en schenk de gesmolten boter bij de ham en het ei. Breng op smaak met zout en warm het mengsel even door. Laat de rest van de boter in een aparte steelpan smelten. Leg de asperges op een bord. Verdeel het mengsel van ei en ham erover. Schenk er een beetje warme, gesmolten boter over en bestrooi het geheel met de fijngehakte peterselie.

Labels:

Trackback van jouw site.

Admin

This information box about the author only appears if the author has biographical information. Otherwise there is not author box shown. Follow YOOtheme on Twitter or read the blog.

Laat een reactie achter

Contact

Mergelandei
Guus & Vera Lardinois
Keerestraat 3 Eckelrade
06 145 00 373
Eierautomaat atlijd open

Over ons

In 2004 ginge 2 serdelhunj d’r vandoor. Truuk noa ut zuiden en doa beginne mit ein nuu avontuur. Leas hie wiëer wat r toen gebeurde
over ons

nl Dutch
X